Kajak-Kenu OB 1. nap - élő eredménykövetés

Ma kezdődik Szolnokon a felnőtt magyar bajnokság. A szerdai programban az 1000 méteres futamok szerepelnek.

Kajak-Kenu OB 1. nap - élő eredménykövetés

10 órakor kezdődik a mai program. Délelőtt néhány előfutam lesz, délután pedig 3 órától döntők. 

KI és CI 1000 méteren a férfiaknál nem lesz győri induló, a mieink elsősirban a páros és négyes számokra koncentrálnak ma. Csak a kajak párosok számára rendeznek előfutamot, hiszen ott 10 nevező van, így Kammerer Zoltán és Gacsal Ákos, valamint a többször együtt edző, de először közösen induló Erdőssy Csaba és Kopasz Bálint (Algyő) a 11.20 illetve a 11.27-es futamban szerepel. A fiatalok végül fölényesen nyerték futamukat, Kammerer Zoliék viszont elengedték a párost, és ma a négyesre koncentrálnak.

A győri érdekeltségű döntők:

15:15 NKI 1000 m Bordács Blanka

Eddig nincs meglepetés a bajnokságban, előbb Kopasz Bálint (Algyő) nyert 1.5 mp-es különbséggel Dombvári Bence (Honvéd) előtt KI-ben, majd a kenusoknál a szegedi Bodonyi András kétszer ekkora különbséggel előzte meg a csepeli Kiss Tamást. A dobogóra a kajakosoknál a Honvédból Noé Bélint, a kenusoknál a Dunaferrből Kiss Balázs állhatott fel.  Az egyeseknél egyedül Bordács Blanka révén voltunk érintettek 1000 méteren, aki végig hajtott az ezüstéremért, és végül a negyedik helyen ért célba - egyéni versenyszámban az OB-n ez az eddigi legjobbja versenyzőnknek. A futamot a paksi Pupp Noémi nyerte a szegedi Kárász Anna és a KSI-s Bara Alexandra előtt.

16:15 KII 1000 m Erdőssy Csaba - Kopasz Bálint (Algyő)

16:25 CII 1000 m Krasznai Péter - Takács Mihály

Ez egy ilyen nap eddig - újabb két negyedik hely egységeinktől. Kenusaink a verseny egy részét ugyan légürestérben tették meg - 12 mp-cel kaptak ki a bajnoktól, de ennél jobban megelőzték a mögöttük beérkezőket - Erdőssy Csabáék viszont szoros versenyt vívtak, így de a végénha nem sokkal is, de lemaradtak a dobogóról. A kajakosoknál a Tótka - Nádas, a kenusoknál a Sarudi - Bodonyi duó nyert. A hölgyeknél csak 4 induló volt, itt nem volt győri érdekeltség, az MTK-sok, Somogyi Szilvia és Potonioec Zsófia nyert. 

17:20 KIV 1000 m Három hajóban is lesz győri versenyző, hiszen a tisztán Graboplast Győr egység mellett Zoli és Ákos is indul: Erős Patrik, Vidákovich Antal, Hérics Dávid, Erdőssy Csaba / Kammerer Zoltán - Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel (valamennyien UTE) / Gacsal Ákos - Noé Zsombor (Dunafüred), Bogár Gábor, Kugler Attila (mindkettő Szolnok)

17:30 CIV 1000 m Krasznai Péter, Balla Levente, Sáling Áron, Takács Mihály

Itt a mai bajnoki cím, és mellé még egy ezüst is! A Kammerer Zoltán-féle négyes 2 tized másodperccel legyőzte Gacsal Ákosékat, így Zoli újra a Graboplast Győr történelmének legeredményesebb versenyzője az OB szempontjábó (is), hiszen ez a 35. felnőtt bajnoki címe. A tisztán győri egységek a kajakosok és a kenusok mezőnyében is az 5. helyen zártak. A kenuban a KSI, a női kajakban a Honvéd - Paks versenyegyesülés nyert.  

Csütörtökön az 500 illetve a paraversenyzők számára a 200 méter, míg pénteken a 200 és 5000 méter szerepel a programban.