Kadler Gusztávra emlékeztünk

Egy évvel ezelőtt, 2019. szeptember 18 napján hunyt el Kadler Gusztáv, a szomorú évforduló napján avatták fel síremlékét Győrben, a Nádorvárosi Köztemetőben.

Kadler Gusztávra emlékeztünk

"A csapatodat mindig tartsd egyben!" A már szállóigévé váló mondat is elhangzott Kadler Gusztáv feleségének, Marianna emlékezésében, aki arról is szólt, hogy a sportág iránti szenvedély a családban megmaradt, hiszen gyermekei edzőként és sportvezetőként, unokái pedig versenyzőként olyan lelkesedéssel viszonyulnak a kajak-kenuhoz, hogy a Kadler nevet biztos hallani fogjuk továbbra is a versenyek eredményhirdetésén.

A város részéről Petrov Iván, sportért felelős polgármesteri biztos kiemelte: Kadler Gusztáv nagyságát az mutatja meg a legjobban, hogy munkáját azok is elismerték, akik nem értettek vele mindenben egyet.

Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke kiemelte: Azok az értékek mindig fontosak kell, hogy legyenek, amit Guszti is képviselt. A kitartás, a mások iránti tisztelet, az, hogy mindig ki kell állnunk egymásért, valamint nem csak az a lényeg, hogy a tehetségekből jó versenyzők legyenek, hanem hogy jó embert faragjunk belőlük.

Végül Weisz Róbert, a napokban az MKKSZ alelnökének megválasztott győri sportvezető beszélt. Ő éppen barátja posztját viszi tovább a szövetségben, így pontosan tudja, hogy mi volt Gusztinak is fontos. Weisz Róbert erről beszélt, és azt is elmondta, hogy személy szerint számára is nagyon fontos, hogy tovább vigye ő is és az egyesület is Guszti örökségét.

Kadler Gusztáv sírján olvasható egy gondolat. Baráth Etele, az MKKSZ egykori elnöke mondott sportvezető barátjáról: "Hitt az igazságban, hitt az emberekben, hitte, hogy a világ jobbá tehető. Mindig építkezett. Családot, házat, hazát, egyesületet és szövetséget. Boldog volt két szerelmével, a családjával és a kajak-kenu sporttal"

Fotó: Csapó Balázs (Kisalföld)