Kadler Gusztáv értékelése az évzárón

Klubunk elnöke, Kadler Gusztáv ezúttal is értékelte az éves teljesítményt - amit ezúttal a Kisalföld beszámolójában olvashatunk.

Kadler Gusztáv értékelése az évzárón

Kadler Gusztáv elnök a vetítés után tartott évértékelésében kiemelte a kenus Balla Virágot, aki az EB-n és a vb-n négy érmet szerzett, van, amit Devecseriné Takács Kincsővel egy hajóban, aki három medálig jutott, akárcsak a maratoni kajakos Csay Renáta. A klub első embere méltatta Czéllai-Vörös Zsófia kajakost, aki két felnőtt- és két U23-as érmet lapátolt össze, s ebből három arany volt. Bordács Blanka U23-as EB- győzelme azért különösen értékes, mert az egyetlen sikert ő szerezte a magyar csapatból, s még mindenképpen említést érdemel Balla Levente, akinek vb-ezüstje az év legkellemesebb meglepetése volt. A Buenos Aires-i ifjúsági olimpián is volt győri versenyző: Pálla Balázs értékes 4. hellyel térhetett haza az argentin fővárosból.

„Az eredmények mellett amire még büszkék lehetünk, hogy több mint négyszáz sportolónk van, s velük kilenc edző foglalkozik. Azt gondolom, megérdemelik, hogy megemlítsük a nevüket: Sztanity László, Szabados Krisztián, Tokár Krisztián, Horváth István, Borsodi Géza, Németh Balázs, Németh Gergő, Tamás Gábor és Kadler Viktor az, aki nap mint nap azon dolgozik, hogy tanítványaik minél többet fejlődjenek" – mondta Kadler Gusztáv, aki a hazai eredményekről is szólt.

Az összesített pontversenyben, csakúgy, mint az előző években is mindig, az első helyen végeztünk. Én azonban szubjektíven ezt megváltoztattam, s a szegediekkel közösen holtversenyt hirdetek, mert úgy vélem, ez a két klub az, amelyik az elmúlt évtizedekben képviselte azt az ars poeticát, amit a magyar szövetség megfogalmazott" – mondta az elnök, amit természetesen nagy taps fogadott a Richter Teremben, ahol egyébként a szegedi klub képviselői is helyet foglaltak.

A sportvezető így folytatta: "Az eredmények mutatják, hogy idén a felnőttek és az U23-asok voltak a zászlóshajóink, ugyanakkor vannak lyukas korosztályok. A serdülők és az alattuk lévő korosztályúak között viszont megint több a válogatott."

A háttérrel kapcsolatban úgy fogalmazott Kadler Gusztáv, a zökkenőmentes felkészülést nagyban segítette, hogy véglegesen birtokba vehették a szövetség támogatásával a város által épített új szárnyat, hiszen így az öltözők száma megduplázódott, s a modern konditerem is nagy segítség volt.

„A beruházások nem állnak le, jövőre elkészülhet a több mint háromszáz hajó befogadására alkalmas tároló a céltorony melletti parkolóban. Ha a források megengedik, akkor az emeleten vendégszobák, öltözők lesznek és egy közösségi teret is kialakítunk. Fontos megemlíteni, hogy a hajópark jelentős része is megújult az elmúlt időszakban" – folytatta az elnök, aki a támogatóknak – külön kiemelve a várost, a névadó Graboplastot és a Patent-csoportot – is köszönetet mondott.

Győr korábban rendszeresen rendezett komoly versenyeket, idén négy viadalnak adott otthont, s jövőre is lesz pár fontosabb esemény, emellett a város sport- és kulturális eseményein is aktívan jelen vannak a győri kajakosok és kenusok.

"A következő év a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságról szól majd, de mi is készülünk egy későbbi nagy versennyel, ugyanis pályáztunk a 2022-es maratoni világbajnokság rendezésére. Várhatóan még idén döntenek arról, hol lesz az a vb. Mi bizakodunk" – mondta végezetül Kadler Gusztáv.

Forrás: Kisalföld