Július 1-től megváltozott az élete

Az egyik legkiválóbb tanulója egyesületünknek, hiszen a félévi bizonyítványa is 4.8-as átlagot hozott. Tanulmányi eredménye mellett sportpályafutására is büszke lehet, tavaly EB címmel koronázta meg az évet.

Július 1-től megváltozott az élete

- Melyik volt az a nap a tavalyi évből, ami - mondjuk azt, megváltoztatta az életedet?

- Július 1. Akkor rendezték a maraton Európa-bajnokság kajak páros számát Spanyolországban az ifiknek, ahol sikerült gödi társammal, Lukács Istvánnal nyerni.

- Milyen reményekkel érkeztetek a versenyre?

- Nyilván mint mindenki, mi is a lehető legjobb eredményt szerettük volna elérni, de a tapasztalatszerzés is fontos volt, hogy tudjuk, milyen is egy világverseny, milyen a hangulata, hogyan fókuszáljunk a feladatra egy ilyen közegben.

- Elrajtolt a verseny, és aztán mi történt, egyszer csak elfogytak mellőletek az ellenfelek?

- Igen, először egy nagyobb csapat alakult ki, aztán négyen maradtunk és a táv felénél pedig már csak ketten az egyik spanyol egységbe. hatalmas öröm volt számunkra, hogy lefiniseltük őket.

- Mennyire tudtátok menet közben felmérni, mit tud az ellenfél, és ehhez alakítani a taktikát?

- Mivel váltott evezéssel  mentünk, amikor mi ültünk vizen próbáltuk megfigyelni, hogy mire lehetnek képesek. Úgy tűnt, hogy mi vagyunk jobb erőbe, ők pedig talán egy kicsit fáradtabbak, de nem bízhattuk el magunkat. A végén mindent beleadtunk, és ez elégg volt a sikerhez. 

- Nem ez volt tavaly az egyetlen nemzetközi sikered, hiszen ORV-t is nyertél.

- Igen. Több számban is rajthoz állhattam, de a győzelmet ezúttal is Lukács Istvánnal együtt hoztuk a magyar csapat számára. Ezer méteren is indultunk, az Olimpiai Reménységek Versenyén, ott tudtuk megnyerni a párost

- Mitől vagytok jók így együtt?

- Rengeteget edzettünk együtt, ezért jól ismerjük egymást. Eleinte sokat dőlt a hajó jobbra is meg balra is, de a sok edzés miatt stabilabbak lettünk, jól összekovácsolódtunk.

- Idén is a párostól remélheted a sikereket?

- Természetesen mindenki megpróbálja az egyest, és is szeretném, de azért bízom abban is, hogy párosunk ismét eredményes lesz.