Itthon maradt két Kadler Gusztáv serleg

A legnépesebb mezőny győztesei vehették át a maraton bajnokságon a különdíjat

Itthon maradt két Kadler Gusztáv serleg

A serdülő korosztály U16-os mezőnyében 118-an álltak rajthoz a K1 15 km-es versenyen, így három bajnokot is avattak a versenyben. Az első futamot Mukus Balázs, a harmadikat Tamás Gergő nyerte, mindketten klubunk versenyzői, Tamás Gábor tanítványai. A második futam Herda Viktor (Bp. Honvéd) sikerét hozta. Mindhárom bajnok egy-egy különdíjat vehetett át Kadler Zsuzsától, Kadler Gusztáv lányától, az MKKSZ régiós menedzserétől az eredményhírdetésnél. 

Az eredményhírdetés után mindkét fiatal elmondta: nagyon büszke arra, hogy megkapta ezt a különdíjat, hiszen ők is tudják, hogy Kadler Gusztáv mennyi mindent tett az egyesületünkért. A két fiú tegnap ráadásul szívét-lelkét beletette a páros futamba, hiszen felütötték a kormányunkat és így a lenti fordulónál ki kellett szálniuk és szerelniük is kellett. Így aztán az utolsó helyeről eredtek a mezőny után, és még az éremre is volt esélyük, de a negyedik hely is óriási bravúr. Ma viszont semmiféle hiba vagy peches körülmény nem volt. De vajon hogyan értékelték a srácok a mai futamot?

Tamás Gergő: - Az volt a taktika, hogy robbantgatok, de is figyelnem kellett, hogy ne tudjanak leszorítani. Ezt egyszer próbálták meg, de akkor nekem sikerült ebből jól kijönnöm. A finisre öten maradtunk, az volt a tervem, hogy az első, aki megindul azt reagálom le, mert a korábbi tapasztalatok szerint ez mindig sikeres volt. Most is így történt, így majdnem egy hajó előnnyel nyertem. Egyébként a győzelemnél is fontosabb volt, hogy javuljon a technikám, legyen nyújtva a kezem, örülök, hogy erre sikerült figyelnem, ez nekem most az első helynél is fontosabb volt.

Mukus Balázs: - Én a végig próbáltam tartalékolni és a finisre hagytam a döntést. Itt aztán megindultam és ez tökéletesen sikerült, jó volt az időzítésem és elsőként értem a célba. Nekem kükön feladatom nem volt, én csak arra koncentráltam, hogy az első három helyezett között legyek, és örülök, hogy ilyen jól sikerült ez a mai nap.