Itt a győri Sárkányhajó Roadshow versenykiírása!

Már lehet nevezni a május 5-i győri Sákrányhajó Roadshow valamennyi kategóriájában!

Itt a győri Sárkányhajó Roadshow versenykiírása!

A versenyen ezúttal is 20+2 fős sárkányhajó csapatok mérkőznek egymással különböző kategóriákban. A futamokat 200 és 2000 méteres távon, az ICF (Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség) sárkányhajó versenyszabályai szerint rendezzük ezúttal is. 

Cégek, Települések versenye

Azon csapatok részére, amelynek tagjai az adott évben nem rendelkeznek MKKSZ versenyzési engedéllyel. A legénység egy céget, vállalatot, baráti társaságot, intézményt, vagy települést képvisel. A legénységnek tagja lehet más cég dolgozója is, vagy több település lakója is, de ebben az esetben nevezéskor meg kell határozni mely helység képviseletében, indulnak. A csapatban minimum 8 fő női versenyzőnek indulnia kell. Az első három helyezett csapat továbbjut a Sárkányhajó Magyar Nagydíj országos döntőjébe.

Csapatösszetétel:

▪ a hajóban a legénység létszáma 20 fő (minimum 16 fő + kormányos + dobos),

▪ 4 fő tartalék nevezhető,

▪ vegyes legénység minimum 8fő női versenyzőből áll,

▪ korosztályi megkötés nincs.

A legénységre vonatkozó további előírások

▪ a csapatnak maximum 3 fő olyan tagja lehet (dobost is beleszámítva), aki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség versenyrendszerében 2016-os vagy 2017-es évben versenyzési engedélyt váltott ki, vagy sárkányhajóban válogatóversenyen elindult,

▪ mentőmellény viselése kötelező.

Kormányos, dobos

▪ a szervezők a kormányost biztosítják,

▪ a dobos abban az évben versenyezhet először, amikor betölti 15. életévét.

 

Premier kategória

MKKSZ sárkányhajós versenyzési engedéllyel rendelkezők részére. Ebben a kategóriában egy versenyző, egy versenyen egy csapat tagja lehet, és az a versenyző, aki az adott versenyre Premier kategóriában induló csapatba nevez be, nem nevezhet „Friss sárkányok” kategóriában induló csapatba. A csapatoknak gondoskodnia kell kormányosról, előzetes jelzés után kormányost a szervezők is tudnak biztosítani. A kormányos a csapat tagja, tevékenységéért a csapat felel.

Csapatösszetétel:

▪ a hajóban a legénység létszáma minimum 16 fő + kormányos + dobos,

▪ vegyes legénység, minimum 8 fő női versenyzőből áll,

▪ korosztályi megkötés nincs.

A legénységre vonatkozó további előírások

▪ Premier kategóriában a versenysorozat egyes versenyein résztvevő egy azon évben nevezett csapat legénységének személyi összetétele eltérhet,

▪ Premier kategóriában minden versenyzőnek érvényes sárkányhajó versenyzési engedéllyel kell rendelkeznie. Ehhez szükséges,

- a Magyar Kajak-Kenu Szövetség valamely tagszervezeténél tagsági  igazolással kell rendelkeznie, - igazolással kell rendelkeznie 200 méter leúszásáról, - sportorvosi igazolással kell rendelkeznie, - be kell fizetnie az éves, vagy az egy alkalomra szóló versenyzési engedély díját.

▪ A hajóban minden futamban minimum tizennégy evezősnek annál az egyesületnél kell érvényes jogviszonnyal rendelkeznie, amelynek színeit a csapat képviseli.

 

Iskolák közötti „Sulisárkány” verseny

▪ Általános iskolai tanulók részére. A csapatban maximum 12 fő férfiversenyző szerepelhet,

▪ Középiskolai tanulmányt folytató tanulók részére. A csapatban maximum 12 fő férfiversenyző szerepelhet,

▪ Felsőoktatási intézményekben tanulók részére. A csapatban maximum 12 fő férfiversenyző szerepelhet,

▪ Versenytáv: 200 méter.

Az általános-és középiskolai kategóriákban, minden hajóban minimum egy, maximum kettő, a gyerekek felügyeletét és kíséretét ellátó felnőtt személy (lehetőleg testnevelő, pedagógus, edző) kell, hogy üljön!

 

Jótékonysági futam a Híd a jövőbe alapítványt támogatására

A futamon bárki részt vehet, aki a Sárkányhajó Roadshow versenyen történő indulás feltételeinek megfelel. A csapatok összeállítására, nevezésre a helyszínen lesz lehetőség a többi versenyszámban történő indulástól függetlenül.

 

A Roadshow részletes versenykiírása elérhető itt - nevezési határidő április 22.

A Sulisárkányok részletes versenykiírása pedig itt található

A Sulisárkányok nevezési lapját innen töltheted le, nevezési határidő ugyancsak április 22. 

A szülői nyilatkozatot megtalálod itt - ezt a verseny napján elegendő elhoznia magával mindenkinek