Ismét az év műhelye a mienk!

Megvédte címét klubunk az év műhelye versenyben

Ismét az év műhelye a mienk!

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Decathlon és az utanpotlassport.hu közösen hívta életre 2012-ebn a hónap műhelye sorozatot, ahol éves összesítést is készítenek. A díjat a 2016-ban nyújtott teljesítmények alapján egy szakmai kuratórium ítélte oda az arra legérdemesebbnek tartott két műhelynek.

A díjat ötödször adták át. 2012-ben a Vasas vívói, 2013-ban a Kőbánya SC úszói, 2014-ben a KSI egyesülete nyert, míg tavaly óta két díjazott is van - egy egyéni és egy csapatsportágban jeleskedő műhely. 2015-ös teljesítménye alapján tavaly klubunk kajakosai és kenusai valamint a Vasas Akadémia leány kosarasai nyertek.

Idén, előszös a díj történetében, nekünk sikerült a duplázás. Szakosztály ifjú sportolói öt arany-, két ezüst- és két bronzérmet nyertek a tavalyi minszki ifjúsági és U23-as világbajnokságon. A teljes viadal legeredményesebb versenyzője az ifjúságiak között három aranyérmet begyűjtő Homonnai Luca lett, de arannyal tért haza a U23-as vb-ről a kenus Lakatos Zsanett, valamint a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kenus kettős is. Ugyanebben a hónapban az ifjúsági maratoni Eb-n Obert Ákos párosban végzett az élen, így július legjobbjának választották a Graboplast Győrt - majd tegnap az év műhelyének is.

A díjakat Bartha Csaba, a MOB főtitkára, Pósfai Gábor, a Decathlon ügyvezető igazgatója és Bruckner Gábor,az utanpotlassport.hu főszerkesztője adta át.

Kalder Gusztáv, szakosztályunk elnöke az elismerés kapcsán hangsúlyozta: a duplázás azt jelenti, hogy folyamatos a magas színvonalú munka a vizitelepen.

"Nagyon komoly eredménynek tartom, hogy ismét a mi egyesületünk nyert, hiszen ez azt jelenti, hogy nem egy kiugró évnek tartották 2015-öt a kuratórium tagjai, hanem látják a folyamatos magas színvonalú munkát, és kiváló eredményeket, így a 2016-os évnél is mellettünk tették le a voksunkat. Mindez annak köszönhető, hogy saját nevelésű edzőink szívüket is beleteszik a napi munkába, a gyerekek lelkesek és komolyan veszik a kajakozást és a kenuzást, a szülők pedig úgy érkeznek a csónakházba, hogy szinte haza járnak, így valóban egy nagy családként működünk. A pénz, ami a díjjal jár továbbra is igyekszünk a sportolókra fordítani, a tavalyi évben vásárolt egységes szerelésünk is ennek köszönhető, biztos vagyok benne, hogy a mostani összegnek is megtaláljuk a helyét. nagyon büszke vagyok mindenkire, aki segítette a munkánkat, és örülök, hogy a vándorserleget megint hazahoztuk."