II. válogató - 4. nap

Mozgi Milán és Varga Dávid voltak a győri főszereplők a válogató negyedik napján.

II. válogató - 4. nap

Olimpiai távon jutott ki a világbajnokságra csapathajóban Mozgi Milán. KI 500 méteren ugyanis fiatal versenyzőnk ismét ezüstérmet szerzett a válogatón, ami azt jelenti, hogy fix helye van a KIV 500 méteres csapathajóban. Milán végig kiegyensúlyozottan szerepelt a távon - és hála a szövetség drón videójának nemcsak azok láthatták a futam alakulását, akik ott voltak Szolnokon, hanem mindenki, aki kíváncsi volt rá. Gacsal Ákos a B döntőt a negyedik helyen zárta.

Nagyszerűen szerepelt Varga Dávid az ötezer méteren versenyben, és másodszor is megnyerte a válogatót a kenusok mezőnyében, így kijutott a világbajnokságra. Balla Levente ugyanebben a döntőben hetedik helyen végzett.

A női kenusok ötszáz méteres számában az U23-as mezőnyben nyert újabb döntőt Balla Virág, így a harmadik versenyszámban harcolta ki a részvételt a korosztályos világbajnokságra.

KII 1000 méteren Bordács Blanka a Közgépes Bodonyi Dórával egy hajóban jó versenyzéssel a harmadik helyen ért célba.

CI 500 méteren Khaut Kristóf révén voltunk érintettek a döntőben, versenyzőnk ötödikként zárt. CII 500 méteren a dunaújvárosi Hajdú Jonatánnal térdelt egy hajóba Kristóf, és harmadikként értek célba. Ugyanebben a futamban ötödik lett a Dóczé Patrik - Balla Levente és hatdoik lett a Hajnal Jenő - Horváth Ákos egység.

KI ifi 500 méteren Sárkány Soma, Madarász Ádám, Lazúr Barnabás és Kamil Albert állt rajthoz, utóbbi jutott be a majd ötven fős mezőnynek a döntőjébe, ahol a hetedik helyen zárt.

A dobogósok mögött értek célba a lányaink a női kajakosok ötezer méteres versenyben, Czéllai-Vörös Zsófi az ötödik, Bordács Blanka a hetedik, Pető Réka a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt.

A vasárnapi programban szerepelt az ifi női kajakosok csapathajójának a szétlövése is, sajnos az a ahjó, amelyikben Lazúr Margaréta és Gamsjager Lisa-Maria is szerepelt alulmaradt riválisával szemben, így az EB után a VB-re már nem utazhatnak.