II. válogató - 3. nap - győri program

Csütörtökön is több futamban indulnak versenyztőink kimondottan jó esélyekkel, az ötezer például két olimpiai bajnokunknak nagyszerűen sikerült legutóbb, akár még innen is előre léphetnek most.

II. válogató - 3. nap - győri program

JÚNIUS 20. CSÜTÖRTÖK

KI férfi ifjúsági U17-U18 500 m

Korán kezdenek az ifik, mert tíz előfutamból lehet bejutni a középfutamba és majd onnan a döntőbe. Takács Zsigmond, Katona Márton, Lengyel Barnabás, Kurdi Csongor és Németh Mátyás indul, az ötödik futamban lesz majd az első rajt, ahol érintettek vagyunk.

CII férfi ifjúsági U17-U18 1000 m

Pálla Balázs a tiszaújvárosi Kőszegi Milánnal együtt bízik a jó eredménybe. Az első négy illetve a jobbik ötödik idővel rendelkező páros lesz majd finalista.

CI férfi 1000 m

Devecseri Ádám, Bucsi Bálint és a győri színekben induló Walkim Sebastian áll rajthoz ezen a távon, népes a kenus mezőny így nem lehet egyből a döntőbe jutni, egy középfutamot még a legjobbaknak is be kell iktatni a programjukba.

KI női 1000 m

Fazekas-Zur Kriszta ezúttal is csak az egyéni számokban rajtol, így ott lesz az egy km-es távon is, sérülése miatt Bordács Blanka ezúttal sem szerepelhet, míg a hosszabb távokon sikeres Kovács Sára itt indulhat a legjobb esélyekkel a szolnoki programban.

KI férfi U23 1000 m

Öten döntőznek egyéniben, hogy közülük kerüljön ki a korosztályos VB induló. Erdőssy Csaba révén érintettek vagyunk mi is a fináléban. 

KI férfi 5000 m

Kammerer Zoltán remekelt az első válogatón, most 17 hajóval kell megküzdenie. Az egyikben Ertdőssy Csaba lesz, a mezőny fele elsősorban a maratoni távhoz edződött.

KI női 5000 m

A szolnoki programot még kedden reggel Fazekas-Zur Krisztina kezdte, csütörtökön pedig ő fejezi be. Tízen próbálkoznak rajta kívül, a mezőny fele - beleértve Krisztát is - a győzelemre is jó eséllyel száll majd vízre.