II. válogató - 3. nap

Többet vártunk a mai naptól - bár több versenyzőnknek is sikerült előrelépni a legutóbbi válogatóhoz, a világbajnokságra ma Devecseriné Takács Kincső és Balla Virág jutott ki, a papírformának megfelelően.

II. válogató - 3. nap

NKI 500 méteren a mai nap talán leginkább várt döntőjében Fazekas-Zur Krisztina megelőzte az első válogató győztesét, Takács Tamaár, ám Medveczky Erikával nem bírt, így második lett. Mindez jó alap lehet számára a világbajnoki csapathajó szempontjából. A B döntőben Bordács Blanka másodikként végzett. Ezer méteren is ezüstérmes helyen végzett Kriszta - Blanka hatodik lett.

Ugyancsak NKI 500 méteren a távon az ifiknél harmadik lett Gamsjager Lisa-Maria, ami továbbra is bizonyítja kiegyensúlyozottságát. Liza az MTK-s Szendy Lillával párosban is bronzérmet szerzett. Bakó Lotti és Vincze Veronika nyolcadik helyen fejezte be a döntőt.

NCII 500 méteren nem volt kérdés, hogy ki a legjobb ma - talán a világon. Devecseriné Takács Kincső és Balla Virág győzelme most már hivatalosan is VB indulást jelent.

CII 1000 méteren Takács Mihály és Krasznai Péter révén voltunk érdekeltek a döntőben, ők az ötödik helyen zártak. Az ifiknél Odnoga Martin a tiszaújvárosi Kőszegi Martinnal párban hetedik lett. Ötszázon a két fiatal nem jutott be a vasárnapi döntőbe.

KII 500 méteren egységeink közül Hérics Dávid és a társa, a Honvédos Noé Bálint került be a döntőbe - előfutam győzelemmel - , ahol a hatodik helyen zártak. Kammerer Zoltán és Mozgi Milán nem jutott be a középfutamból a fináléba.

NCI 500 méteren az ifik mezőnyében Kulcsár Dorina negyedik lett a döntőben, Sáling Laurát kizárták.

CI 500 méteren Khaut Kristóf került be egyedül versenyzőink közül a holnapi döntőbe, Széles Gábor és Horváth Ákos a középdöntőben búcsúzott.