II. válogató - 2. nap - győri program

A szerdai programban is lesznek olimpiai távok, innen is Virág, Kincső és Bálint hozhat olyan győzelmet, ami automatikus indulást jelent - bár pl. CII 200 méteren ha Molnár Rebeka és Sáling Laura második lesz, akkor ők az U23-as VB-re kvalifikálnak.

II. válogató - 2. nap - győri program

JÚNIUS 19. SZERDA

KI férfi ifjúsági U17-U18 200 m

Kurdi Csongor és Lengyel Barnabás spintjében bízik a csapat. A két specialista kezdi a szerdai programot, a legjobb négy között kell végezni, hogy a középfutamban folytatódjék a versenyen. 

KI női ifjúsági U17-U18 200 m

Az ötszáz méteren is induló lányok mellett Horváth Abigéllel kiegészülve vágnak neki a futamoknak, a négy közé kell jutni a továbbjutáshoz, és majd onnan jöhet a döntő.  

KI férfi 500 m

Népes csapattal vágunk neki a fél km-es távnak, hiszen a favorit Kopasz Bálint mellett indul Mayer Keán, Obert Ákos, Erős Patrik és Erdőssy Csaba is - az első előfutamban ketten, a másodikban hárman lesznek érintettek, a középdüntőbe a 14 legjobb jut majd.

KI férfi 200 m 

A férfiak sprint távján a futamgőztes már automatikusan döntős és nem kell középfutamoznia. Hérics Dávid és Lazur Barnabás mindjárt az első futamban startol. 

KI női 200 m 

Fazeksa-Zur Kriszta és Kovács Sára is rajthoz áll a sprint távon, olimpiai bajnokunknak az első válogatón kimondottan jól ment a hajó kétszáz méteren.

KL3 férfi 200 m

Török Dávid az eddigi versenyprogramból kimaradt, így számára most kezdődik az idény. Az ellenfelek így nem sokat tudnak róla, remélkük okoz nekik némi fejtörést a versenyzése.

VL3 férfi 200 m

Szomszéd Máté ismét ott lesz a parakenusok döntőjében, de a tavalyi évhez képest nem változtak a szabályok, így a nemzetközi versenyen nem állhat majd ebben a kategóriában rajthoz. Itthon viszont bizonyíthat, hogy ő a legjobb.

KII férfi U17-U18 200 m

Lengyel Barnabás a váci Lévai Ákossal, Erdélyi Tamás a lágymányosi Őry Zsomborral az első előfutamban érintett, a negyedikben jön Katona Márton és Takács Zsigmond. A középfutamba juthatnak mindannyian.

CI női 200 m

A kvótamaximalizálás miatt nem indul ezen a távon ezúttal sem Devecseriné Takács Kincső és Balla Virág - bár a duisburgi Világ Kupa megmutatta milyen formában vannak. Molnár Rebeka és Sáling Laura viszont rajthoz áll, egyből a nyolc fős döntőben lesznek érintettek.

CII női 200 m 

Világklasszis párosunk a futamgyőzelemért indul, Sáling Laura és Molnár Rebeka pedig ha ismét olyan jól szerepel, mint az első válogatón, akkor megváltják a jegyüket az idei U23-as VB-re.

CI női 500 m

Már szerda este elkezdik az előfutammal a női kenusok a versenyt, de majd csak csütörtökön döntőznek. Virágék itt sem indulnak, csak a párosra koncentrálnak, így Sáling Laura és Molnár Rebeka szereplését kell figyelnünk.

KII női ifjúsági U17-U18 500 m

A és B döntőt rendeznek a párosok számára, a futambókból az első három jut a legrangosabb fináléba. Az első előfutamban a tatai Pazár Annával induló Marek Biankának erre jó esélye van, a második futamban a váci Kollár Biankával induló Horváth Abigél, a harmadikban pedig Kovács Natália és Hujber Flóra stratol. Reméljük mindegyikük továbbjut a csütörtöki programba.

KII férfi 500 m

Szerdán este kezdődik a férfi párosok küzdelme is, az első válogatóhoz képest változtak az egységek. Erős Patrik az MTK-s Gecse Mártonnal indul, Hérics Dávid Erdőssy Csabával míg Kammerer Zoltán a szolnoki Gál Pétertrel próbálja kivívni a részvételt a szegedi VB-re.