II. válogató - 2. nap

Bizakodva várhatjuk a holnapi döntőket, hiszen a női egyes és páros 500 méteres versenyében sok győztes elő- illetve középfutamot teljesítettek versenyzőink a délelőtti programban. Fazekas-Zur Krisztina előfutamgyőzelemmel azonnal a döntőbe került női KI 500 méteren, Bordács Blanka a B döntőben indulhat (rajt szombaton 9.40 és 9.46). Mindkét versenyzőnk ott lesz az ezres döntőben szombaton - ez a tegnapi beszámolóból kimaradt - Kriszta az előfutamát, Blanka a középfutamát nyerve jutott el a legjobbak közé. Az ifiknél Gamsjager Lisa-Maria is remekelt, egyesbeli sikerének köszönhetően a középső pályáról rajtolhat majd (9.52), míg párosban az MTK-s Szendy Lillával lesznek nagy harcban az aranyéremért (17.55) A délutáni ifi KII 500 méteres döntőbe bekerült Bakó Lotti és Vincze Veronika is. A délutáni program is sikeres volt számunkra.

II. válogató - 2. nap

15.28 KI 1000m ifi - Kamil Albert - ötödikként zárt versenyzőnk, nem járt messze a dobogótól. A futamot Varga Ádám nyerte, aki - nincs rá jobb szó, agyonverte a teljes mezőnyt, hiszen majdnem 7 mp-ces különbséggel nyert.

15.52 CI 1000 m B döntő - Balla Levente - az utolsó döntő az élő TV közvetítés előtt (M4Sport), Levente a középmezőnyben ért célba, negyedikként zárt.

16.00 KI 1000 m - Gacsal Ákos - Kopasz Bálint a rajt után 100 méterrel az élre állt és nagy fölénnyel vezetett, de Ákos szépen jött a mezőnyben mögötte a 2-5. helyen. A táv utolsó harmadában nem tudta tartani a tempót ezzel a társasággal, így végül hatodikként zárt, ami a legutóbbi válogatóhoz képest egyértelmű előrelépés. Érdekesség, hogy legutóbbi párosbéli csapattársa Doba ötödik, míg új társa Solti László negyedik lett, és miután 800 méterig Ákos ott volt az elején, ez a párosra nézve nagyon bíztató lehet.

16.06 CI 1000 m - Varga Dávid - a rajt után Vasbányai majd Kiss állt az élre, és folyamatosan növelték előnyüket Dáviddal szemben, de egy hajónál messzebb nem tudtak ellépni. Meglepetésre 750 méternél Vasbányai megállt, így itt már biztossá vált, hogy szétlövés lesz, de Kiss Tamással és nem Dáviddal meccsel majd Henrik, mert az olimpiai bronzérmes nagyszerű pályát ment és nyert az U23-as VB-re kvalifikáló Bodonyi előtt. Varga Dávidnak ötezren kell kiharcolni a csapatba kerülést és a csapathajóban is bízhat.

16.23 KI 200 m - Horváth Bence - HÁÁT EZ ELKÉPESZTŐ! Egy hajónyi előnnyel nyert Bence, nagyon megverte a mezőnyt. Nem kérdés, ki ma itthon a legjobb sprinter. Hello Racice!!!

16.28 NKI 200 m - Fazekas-Zur Krisztina - ez igen, ismét harmadik lett Kriszta a sprintt távon! Ez nyilvánvaló azt jelenti, hogy bizakodva várhatjuk az ötszázas és az ezres finálét. A sorrend ugyanaz, mint legutóbb, Lucz Dóra és vad Ninetta előzte meg versenyzőnket.

16.33 CI 200 m - Lantos Ádám, Széles Gábor, Dóczé Patrik, Horváth Ákos - Hajdút nem tudtuk megszorítani komolyabban, magabiztosan nyert. Ahogy Vártuk Lantos Ádám zárkózott fel hozzá a legközelebb, a szélső pályán próbált elsurranni, de nem sikerült legyőzni az első válogató győztesét, aki így a másodikat is behúzta. Lantos harmadik, Széles ötödik, Dóczé hatodik, Horváth hetedik helyen zárt.

16.38 NCI 200 m - Devecseriné Takács Kincső, Balla Virág - Virág nyert fölényesen egy jól elkapott rajtot követően, Kincső a második helyen ért célba. Akkor itt szétlövés lesz két versenyzőnk között. Egy biztos: itthon senki nem tudja velük felvenni a versenyt, és külföldön is csak néhányan vannak, akik ugyanilyen gyorsak.

16.47 NCI 200 m ifi - Sáling Laura, Kulcsár Dorina - papírformának megfelelően ötödik-hatodik helyet szereztek meg a mieink, Dorina volt a gyorsabb a két lány közül ezúttal is.

16.51 KI 200m ifi - Lazúr Barnabás, Obert Ákos - ELKÉPESZTŐ !!!! Első és második hely a döntőben! Obert Ákos másfél tizeddel előzte meg Lazúr Barnabást, majd jöttek a többiek. Varga Ádám nyerte az első válogatót, így vele kell majd meccselni a VB-ért.

16.59 NKI 200 m ifi - Gamsjager Lisa-Maria, Lazúr Margaréta - Nagyon jó pályát ment Liza, de a friss Európa-bajnok orosz adriennel nem bírt, aki így a VB-re is kijuott. Lazúr Margaréta hatodikként zárta a finálét.

17:03 Paracanoe-LTA KI 200 m - Török Dávid - harmadik lett Dávid, akárcsak az első válogatón, a TV közvetítésbe most adták vissza Szolnokra az élő képet, úgyhogy ezt a sprintet nemcsak a helyszínen láthatták.

17:35 NCII 200m ifi - Kulcsár Dorina - Sáling Laura - jó pályát ment az egységünk, de a Giada-Szamosi páros gyorsabb volt.

17:45 KII 200m - Horváth Bence - Szomolányi Máté - nem volt kérdés azt hiszem ez a győzelem. Százig a testsúly miatt könnyebb hajót irányító Birkásék mentek elöl, de aztán elképesztő sebességgel száguldott el párosunk mellettük, és több, mint egy orrhosszal nyert. Szétlövés lesz majd természetesen.

17:55 CII Férfi 200m - Lantos Ádám - Takács Mihály, Horváth Ákos - Hajnal Jenő, Balla Levente - Dóczé Patrik - hú, ez nagyon szoros volt. A Hajdú-Fekete párossal 180 méterig teljesen együtt haladtak Lantos Ádámék, de aztán az utolsó 4-5 húzással magabiztossá vált a favorit sikere. Második, harmadik, negyedik hely a miénk. Dóczéék a harmadikak és Hajnalék a negyedikek.

18:05 KII 1000m - Kammerer Zoltán és Bárdfalvi Márk (Vasas) - ötszáz méternél Kammerer Zoltánék az élen, kicsivel mögöttük Tóthék, Hufnágelék jócskán nemaradva, bár lehet, hogy tudatosan így osztják be az erejüket, az első győzelmüknél is a hatdoik helyről jöttek fel az utolsó 200 méteren. A végére sajnos elfáradt az egységünk, Noé Zsomborék jöttek be az első helyre, így a szinte semmiből a második helyre érkező Hufnágelék között. Olimpiai bajnokunk ötödikként zárt.

18:30 NCII 200m ifi - Balla Virág - Sáling Laura - Győzelemmel zártuk a napot! Párosunk majdnem fél másodperccel verte Lakatos Zsanettékat. Miután az első válogatón is nyertek, az U23-as VB-n induló Balla Virág párosban is menet a korosztályos világbajnokságon, ahová így Sáling Laura is kijutott. Szép befejezése a napnak!