II. válogató - 1. nap - győri program

Három versenyzőnk favorit, de több más esélyünk is van az olimpiai számokban. Ha Szolnokon Kopasz Bálint, Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső újfent nyer, akkor automatikusan Európa Játékok és VB résztvevők.

II. válogató - 1. nap - győri program

JÚNIUS 18. KEDD

KI női 500 m

A három előfutam győztese azonnal a döntőbe jut, további 14 versenyző pedig a két középfutam egyikéből kvalifikálhat. Hetes döntő lesz majd délután. Versenyzőnk, Fazekas-Zur Krisztina a 3. előfutamban indul, a többi között Medveczky Erika és Bodonyi Dóra szomszédságában. Összesen 27-en állnak rajthoz a siker reményében.

KI női ifjúsági U17-U18 500m

Négy versenyzőnknek szurkolhatunk. Éles Anna Sára (1. előfutam), Kovács Natália (4. előfutam), Marek Bianka (5. előfutam), Hujber Flóra (6. előfutam). Az első feladat a legjobb négy közé kerülés, hiszen csak ez ad garanciát a középfutamra - bár néhány ötödik még ugyancsak továbbjut a népes mezőnyből.

CII férfi 1000 m

Az első előfutamban leszünk jobban érdekeltek, Balla Levente és Krasznai Péter az 1-es, míg Takács Mihály és Sálint Gáron a 6-os hajóban próbál szerencsét. A második előfutamból Bucsi Bálint a csepeli Zupkó Balázzsal szintén az egyik szélső pályát kapta a sorsolásnál. A versenykiírás nem tartalmazza, hogy hány hajó juthat majd a döntőbe, de az első kettő az egészen biztosan.

KII férfi 1000 m

Vegyes csapataink lesznek, hiszen Erős Patrik az MTK-s Gecse Mártonnal, Erdőssy Csaba a szolnoki Bogár Gáborral, Kammerer Zoltán pedig az ugyancsak szolnoki Gáp Péterrel együtt indul. Tíz hajó áll rajthoz a két előfutamban, a döntő várhatóan megint nagyon szoros versenyt hoz majd.

KI férfi 1000 m

Miután a páros és az egyes egymás után szerepel a programban, érthetően mindenkinek választania kellett, hogy melyik számra fókuszál. Kopasz Bálintnak tíz ellenfelet kell legyőznie, a papírforma és az aktuális forma is mellette szól, de ettől még 100%-os koncentráció kell végig, hogy az esélyek valóra váljanak. Aligha kell félteni, meg fogja oldani a feladatot.

KI férfi ifjúsági U17-U18 1000 m 

Ahogy a korábbiakban, most is népes mezőny lesz, így mindenkire középfutam is vár, akik majd döntőt is futnak. Németh Mátyás a második előfutamban szerepel, a korosztály többi győri reménysége a páros számra koncentrál. 

CI férfi ifjúsági U17-U18 1000 m

Nem lesz középfutam ezen a távon, azonnal a döntőbe jut a legjobb 3 előfutamonként - de lesz majd B döntő is. Halázs Dávid, Pálla Balázs. Rumi Gergő és Kuska Bence révén mind a három előfutamból akár továbbjutónk is lehet. 

KII férfi ifjúsági U17-U18 1000 m

Hasonló a felállás, mint a kenu egyesben, a legjobb három megy a döntőbe. Előbb a váci Lévai Ákossal egy hajóba ülő Lengyel Barnabás kapja meg erre az esélyt, majd a favoritok között is számon tartott Erdélyi Tamás, aki természetesen továbbra is a lágymányosi Őry Zsomborral evez. Remek a formája Takács Zsigmondnak és Katona Mártonnak is, így mind a három futamból lehet akár finalistánk.

CII női 500 m

Ahogy az első válogatón, most is azonnal döntő lesz, ahol Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső remek formában kell, hogy megoldja a kötelező feladatot. Sáling Laura és Molnár Rebeka, azaz a másik egységünk elsősorban a rövidebb távon kell, hogy bizonyítson, de ha itt is összejönne egy dobogós hely, aligha bánkódna bárki is - leszámítva maximum az ellenfeleket.