II. válogató - 1.nap

Obert Ákos az első versenyzőnk, aki kvalifikált a világbajnokságra. Ma Szolnokon az ifjúságiak KIV 500 méteres versenyén ismét nyert az az egység, amelyben Borsodi Géza tanítványa is helyet kapott. A korábbiakhoz képest egy változás volt a csapatban, Gergő Bálint helyett Kós Benedek (Szarvas) kapott helyet Ákos, valamint a tiszaújvárosi Erős Patrik és a ferencvárosi Csokor Erik mellett. Ma az új egység majdnem 2 másodperces előnnyel nyerte a második válogatót, így olimpiai számban jutottak ki a korosztályos világbajnokságra. Lazúr Barnabásék negyedikek lettek. Szétlövés lesz a női ifi négyesben, miután ma a részben új összetételű Orosz Adrienn (DKSC), Lazúr Margaréta (Graboplast Győr), Gazsó Alinda (KSI), Gamsjager Lisa-Maria (Graboplast Győr) egység minimális különbséggel, de a második helyen végzett a Lucz-Kovács-Csikós-Biben egység mögött. A csütörtöki nap legnagyobb tétje a többi versenyszámban a döntőbe jutás volt, nézzük kiknek sikerült péntek délutánra kvalifikálniuk:

II. válogató - 1.nap

Kamil Albert vehet részt az első döntőn győri szempontból (K1 Férfi Ifjúsági U17-U18. 1000m, 15:28) az egyes pályán indul majd, harmadik lett az előfutamában, de fölényesen legyőzte a mögötte befutókat.

Gacsal Ákos is bejutotta döntőbe az olimpiai távon, (K1 Férfi 1000m 16:00) ráadásul a felnőtteknél csak 7 versenyző érintett. Korosztályából ketten vannak ott rajta kívül a fináléban.

Varga Dávid (C1 Férfi 1000m 16:06) jó formában van a szolnoki válogatón, így ledolgozhatja hátrányát Vasbányai Henrikkel szemben, és őrizheti a különbséget Kiss Tamáshoz képest. Nyerni kell a szétlövéshez, reméljük sikerül. Balla Levente ugyanebben B döntőzik.

Horváth Bence előnyről várja a holnapi döntőt (K1 Férfi 200m 16:26), így ha újra nyer akkor már automatikusan VB résztvevő. Ő a favorit, de esélyesként is meg tudja oldani a feladatot.

Fazekas-Zur Krisztina (K1 Női 200m 16:28) nem a legjobb számában kezdi a döntőket, de egy kétszeres olimpiai bajnok ellen soha senki nem mehet biztosra. Az előfutamból az eredmény alapján különösebb megerőltetés nélkül jutott tovább.

Négy versenyzőnk is odaért a kenusok sprint döntőjébe (C1 Férfi 200m, 16:33) bár meglepetés lenne, ha sikerülne kivívni a szétlövést itt. Lantos Ádám az egyes pályáról surranhat el a többiek - így Széles Gábor, Dóczé Patrik és Horváth Ákos mellett is.

Házi döntőben reménykedünk a nők mezőnyében (C1 Női 200m, 16:38) ahol Devecseriné Takács Kincső már 1-0-ra vezet a többiek, így az őt leginkább üldöző Balla Virág előtt is.

Ugyanezen a távon a fiatalabbaknál is két győri lány finalista (C1 Női Ifjúsági U17-U18. 200m 16:47) Sáling Laura és Kulcsár Dorina azonnal a döntőben kezd, így nem tudjuk mennyit változtak az erőviszonyok a legutóbbi verseny óta.

A férfi ifi kajakosoknál is két döntősünk lesz sprintben (K1 Férfi Ifjúsági U17-U18. 200m 16:51) Obert Ákos már VB indulással a zsebben vághat neki a távnak, Lazúr Barnabás pedig annak reményében. Ákos futamgyőztesként, Barni második helyről került a döntőbe, ami biztos szoros befutót hoz, reméljük lesz szétlövés és érintettek leszünk benne.

Folytatva a hagyományokat a lányok sprinttávján is két finalistánk lesz (K1 Női Ifjúsági U17-U18. 200m 16:59) Gamsjager Lisa-Maria és Lazúr Margaréta az első középdöntőből magabiztosan lépett tovább a legjobban közé.

Török Dávidnak ezúttal is három ellenfele lesz (K1 Férfi Felnőtt 200m (Paracanoe-LTA) 17:03) a parakajakosok sprintmezőnyében, legutóbb harmadik lett, de most már fortuna rá is kacsinthatna.

Páros csata lesz a női kenusok páros versenyében (C2 Női Ifjúsági U17-U18. 200m 17:35) ahol Kulcsár Dorina és Sáling Laura a Bragato-Szamosi egység ellen vívhat meg először a szétlövésért.

A nap egyik leginkább várt fináléjában mindenképpen nyernünk kell (K2 Férfi 200m 17:45) hiszen Horváth Bence és Szomolányi Máté kormányproblémák miatt esett ki legutóbb, most a szétlövésért nyerniük kell.

A kenu párosban viszont reméljük meglepetés lesz, hiszen a Hajdú-Fekete duónak három győri kihívója is lesz (C2 Férfi 200m 17:55) Lantos Ádám - Takács Mihály, Horváth Ákos - Hajnal Jenő és Balla Levente - Dóczé Patrik

Legutóbb kett, most csak másfél (!) tizeddel kapott ki Kammerer Zoltán és Bárdfalvi Márk (Vasas) (K2 Férfi 1000m 18:05) az olimpiai páros távon, azaz már nagyon jár nekik egy jó széljárás, a többit ők úgyis megoldják.

A nap utolsó fináléjában az U23-as VB-ért száll vízre Balla Virág és Sáling Laura (C2 Női U23 200m, 18:30) az idei éve egyik legjobbja és újoncunk akár az első helyet is megszerezheti.