I. Felnőtt EB-VB válogató - 2.nap - ÉLŐ

Ma a páros versenyekkel folytatódik a program Szegeden. Hosszú idő után újra 200 méternél hosszabb távon áll majd rajthoz Horváth Bence, aki Mozgi Milánnal együtt az ötszáz párosnak fut neki - de rajtuk kívül tucatnyi győri egységnek szurkolhatunk, és színre lép parakajakosunk, Török Dávid is. A délelőtti futamokról az M4 Sport élőben közvetít, aki nincs itt a Maty-éren, érdemes bekapcsolnia a tv-t. Mi a tegnapi naphoz hasonlóan szöveges tudósítással követjük figyelemmel az eseményeket.

I. Felnőtt EB-VB válogató - 2.nap - ÉLŐ

17.15

A Hagymási - Szabó páros nyert női K II 200 méteren. Itt nem volt győri hajó - a kenusok 500 méteres versenyében annál több is. De nem lett meg a dobogó, az első három külön csatát vívott, és 15 századon belül jöttek be Mikéék, Sarudiék és Vasbányaiék. CII 1000 méter után Mike és Korisánszky itt is nyert. Khaut Kristóf és Hajdú Jonatán negyedik, Balla Levente és Dóczé Patrik ötödik, Hajnal Jenő és Horváth Ákos hetedik, Krasznai Péter és Takács Mihály pedig a nyolcadik helyet szerezte meg. (kivételesen ebben a döntőben nem hét hajó indult) Ezzel számunkra véget ért a mai nap, férfi KII 500 méteren és női K II 1000 méteren nincsen versenyzőnk a fináléban.

12.40

Miután mindenhonnan csak az első kettő juthat tovább, még ideális esetben is lesz, aki lemarad a fináléról, mert négyen egy futamba kerültek az egységeink közül. Illetve csak hárman, mert Horváth Bence és Mozgi Milán nem látta értelmét a folytatásnak a jelenlegi helyzetben. A többiek pedig sajnos mind lemaradtak a döntőről. Hérics Dávidéknak csak egy gyufásdoboznyin múlt a továbbjutás, Kammerer Zoliék pedig fél másodperccel voltak lassabbak a másodiknál - mindkét páros a harmadk helyen végzett, de ez ma nem ért továbbjutást. Gacsal Ákos és Doba Richárd, valamint Erdőssy Csaba és Mayer Keán ma nem tudott beleszólni a legjobbak csatájába.

12.00

A középfutamból juthatnak döntőbe egységeink K II 500 méteren. Az előfutamban Kammerer Zoltánék úgy döntöttek, inkább a biztosra mennek, és csak végigevezték a távot, hogy majd a folytatásban éljenek az esélyükkel. Horváth Bence 350 méterig becsülettel hajtott, az egységnek volt több, mint egy hajónyi előnye is, de aztán "lekapcsolták a villanyt", így jelentősen visszaesett a páros. Megpróbálták - nem sikerült, benne volt a pakliban. A többiek - Gacsalék, Héricsék és Erdőssyék - eesetében is hamar kiderült: középfutam lesz ebből, hiszen az előfutamból csak a győztes jut azonnal a fináléba.

11.10

Komoly versenyt vívtak a parakajakosok, a 200 méteres döntőben Török Dávid végig jó tempóban evezett, de ezúttal nem volt szerencséje, mert mindössze 2 századdal maradt el az ezüstéremért vívott harcban Fábián István mögött, de a győztes Kiss Erik is csak fél másodpercre volt tőlük. Bravó Dávid!

10.40

Ez megint sima volt. Devecseriné Takács Kincső és Balla Virág esélyeshez méltó módon toronymagasan nyerte a CII 500 métert. Időeredményük: 1:57.791

10.30

Első versenyén indult hosszú idő után újra együtt Fazekas-Zur Krisztina és Szabó Gabriella (Honvéd). A két olimpiai bajnok ma nem bírt az új generációval, ötödikként zártak KII 500 méteren. Korábbi versenyzőink közül Takács Tamara az egyéni verseny után a párost is behúzta Vad Ninettával, de az idén először versenyző Farkasdi Ramóna is elégedett lehet, másodikként zárt Medveczky Erikával.

10.15

Jönnek a kenusok, a hármas hajóban az U23-as EB-re ebben a számban már kvalifikált Takács Mihály és Krasznai Péter. Mike és Korisánszky középen, mellettük a Vasbányai - Kiss duó. Talán egy harmadik-negyed hely megcsíphető. Nos a fiatalok jó pályát mentek, negyedikként értek célba, a futamot Mikéék nyerték meg, abszolút elégedette lehetnek.

10.05

Elrajtolt az első mezőny. A 2-es hajóban Gacsal Ákosék, mellettük a part felöli oldalon Kammerer Zoliék. Az M4 riportere már csőre töltve várja a győztest a futam utáni interjúra, de még legalább 4 perce van. Az utolsó kétszáz méterre jó pozícióból érkezett a Kammerer-Bárdfalvi páros, ekkor még úgy tűnt, hogy leginkább a Tóth-Kulifai duóval vívnak majd egymással az első helyért. A hatos hajóban az Illyés - Hufnágel duó azonban az ötödik helyről óriási hajrával előretört, és az utolsó húsz méteren Kammerer Zoliékat is megelőzték. Gacsal Ákosék a hatodikként zártak.

9.45

Aki a tegnapi napról lemaradt pár fontos információ: a válogatón a döntőben csak 7 hajó indul, éppen azért, hogy Hüttner Csaba szövetségi kapitány az aktuális időjárási viszonyokat figyelembe véve úgy módosítsa a pályabeosztást, hogy a körülményekhez képest ideálisak legyenek az erőviszonyok, és ne legyen olyan pálya, ami kedvezőbb a többinél. Az enyhe szél miatt így tegnap mindenki 2 pályát a part felé csúszott, és az 1-es hajó a 3-as pályáról indult, és így tovább. Ma ugye erősebb a szél, ráadásul nemcsak kavarog, hanem olykor nagyon felerősödik. A délelőtti programban majdnem minden egységünk a hármas hajóval indul, ami a 3-as, a 4-es vagy az 5-ös pályát jelentheti ma. Hamarosan kezdünk.

8.00

Ez a nap másnak tűnik, mint ami a tegnapi nap volt - legalább is ami az időjárást illeti. Az éjszakai vihart követően lehűlt a levegő, ma az előrejelzések szerint nem lesz 22 foknál melegebb. A szél is felerősödött, meglátjuk kinek használ ez. Nézzük kiknek és mikor szurkolhatunk ma:

A délelőtti döntőknél 1000 méteren indul a program, a Gacsal Ákos - Doba Richárd (Újpest) és a Kammerer Zoltán - Bárdfalvi Márk (Vasas) egységben bízhatunk. 10 óra 5 perckor rajtolnak. Tíz perccel később a kenusoknál a Krasznai Péter - Takács Mihály párosnak szurkolhatunk, majd jönnek a lányok, előbb a kajakos olimpiai bajnokok Fazekas-Zur Krisztina és Szabó Gabriella (Honvéd), majd a minden idők legjobb ötszáz páros idejét evező Devecseriné Takács Kincső és Balla Virág. Mindkét versenyt természetesen ötszáz méteren rendezik meg.

11 óra után a legnépesebb parakajak futamban indul Török Dávid 200 méteren - korábban a szegedi Világ Kupán már tesztelhette a pályát.

KII 500 méter előfutamok 11.30-tól, benne: Hérics Dávid - Czeiner Benjamin (Honvéd) (1. előfutam), Horváth Bence - Mozgi Milán (1. előfutam), Erdőssy Csaba - Mayer Keán (2. előfutam), Gacsal Ákos - Doba Richárd (2. előfutam), Kammerer Zoltán - Bárdfalvi Márk (3. előfutam) sikeres pálya esetén középfutam, majd döntő

CII 500 méteren egyből döntő lesz 17.10-től, itt négy egységre is érdemes lesz figyelni. Khaut Kristóf például Hajdú Jonatánnal (Dunaferr) ütőképesnek tűnik, mellettük a Dóczé Patrik - Balla Levente, a Krasznai Péter - Takács Mihály és a Horváth Ákos - Hajnal Jenő duóknak szurkolhatunk.

A tegnapi eseményeket vissza lehet olvasni itt:

http://kajakkenugyor.hu/hir/i-felnott-eb-vb-valogato-1-nap-elo

Aki pedig a döntőkre kíváncsi facebook oldalunkon megtalálja a videokat:

https://www.facebook.com/kajakkenugyor/