Héralkész Fizikai Felmérő, 2. nap

A teljes hazai serdülő és ifjúsági korosztály Győrben mérte össze tudását a tavaszi vízreszállás előtt a Héraklész Fizikai Felmérő 2. napján. A versenyzőkre Cooper futás, lábemelés, fekvenyomás és húzódzkodás várt, a kajakosat és kenusokat ezúttal közösen értékelték. Sokan a következő hetekben melegvízi edzőtáborba indulnak, hogy a szárazföldön megszerzett erőt és állóképességet már a hajóban evezve kamatoztassák.

Héralkész Fizikai Felmérő, 2. nap

U18

A 2004-es születésűek között az összetett pontversenyben Mitring Olivér a harmadik helyen végzett, 3560 méteres futóteljesítménye messze a legjobb volt valamennyi versenyző közül. Tóth Gergő 6501 cm-rel a fekvenyomást nyerte, itt ugyanis előre meghatározott súllyal 60 mp alatt úgy kell minél több ismétlést teljesíteni, hogy a rúd által megtett hosszt méri a számítógép. Rajtuk kívül Varga Olivér és Kolozsvári Brúnó szerzett úgynevezett zöld minősítést - azaz a fiúk közül minden indulónk a szakvezetés által meghatározott szint felett teljesített. 

U17

A 2005-ös fiúk mezőnyében 79 kajakos és kenus teljesítményét figyelhették az edzők. Tamás Gábor csoportja az élmezőnyben zárt, hiszen fia Gergő a harmadik, Ferencz Bence az ötödik, Mukus Balázs a hatodik lett összetettben, és 30 ponton belül voltak egymáshoz képest is, ami a 12 perces futásban pl. 30 métert vagy a húzódzkodástban egy ismétlést jelent. A kenusok között Pálla Bálint a második helyen végzett, és zöld minősítéssel zárt Marosvölgyi Máté, Dömötör Benedek, Richter Regő, Heittinger Balázs, Sali Attila (a fekvenyomás győztese), Tuba Bence és Béres Áron. A lányoknál Németh Alma nyerte a húzódzkodást és összetettben a negyedik helyet szerezte meg. 

U16

A 16 évesek között Alma testvére, Rozina az összetett második helyével a nap legértékesebb győri helyezését zsebelte be, ő nemcsak a húzódzkodástban, a lábemelésben is a legjobbja volt a korosztályának. Rajta kívül Gombás Alíz, Erdélyi Júlia és Hima Dorka is a zöld zónában végzett, Szabados Szonja pedig a harmadik lett a női kenusok külön versenyében. A 92 fiú versenyzőből 51.en végeztek a zöld zónában, Pápai Bence és Nyíri Donát az összetett ötödik és hatodik helyével nem sokkal maradt le a dobogótól. Rajtuk kívül Taáp Tamás, Juhász Mihály, Kurczina Máté, Gasztonyi Ábel és Vaskó András is hozta a szintet, Máté a kenusok rangsorában a második legjobb volt. 

U15

A legkisebbek voltak a legtöbben, és itt volt a legnagyobb ugrás is az előző évi szintekhez képest, így nem meglepő, hogy a 61 lányból 22, a 123 fiúból 56-an tudtak a zöld zóna elvárásainak megfelelni. A lányoknál Deli Nóra, a fiúknál Böjte Bence (a fekvenyomást fölényesen megnyerte), Hancz Illés, Ballagi Bendegúz, Goda Zétén, Babics Tamás, Péter Bendegúz és Lukászy Domonkos szerezte meg a minősítést, ami persze nem jelenti azt, hogy most már a vízen is ők lesznek a nyerők, de egy jó visszajelzés arról, hogy a téli alapozásnál megfelelő volt a hozzáállásuk.

Persze a piros pontot a gyerekek ellenőrzőjébe úgyis a felkészítő edzők - Németh Gergő, Szabados Krisztián, Sáling Áron, Borsodi Géza, Tamás Gábor, Németh Balázs, Horváth István és Kalder Viktor írják be, így aki az ő mai elvárásaiknak megfelelt, az biztos, hogy nyugodtan pihenheti ki a mai feladatsort, aki viszont elmaradt az elvárt teljesítménytől, neki a versenyszezonig reméljük lesz még ideje, hogy behozza a mostani lemaradást és a megfelelő erővel és állóképességgel várja majd a rajtokat. 

További beszámolóval és videós összefoglalóval a jövő héten jelentkezünk!