Héraklész Fizikai Felmérő, 1. nap

Sikeresen teljesítették a legifjabb versenyzőink az idei Héraklész Fizikai Felmérőt. Győrben a Csay Renáta Akadémiához tartozó egyesületek kajakosai és kenusai kaptak különböző feladatokat, amelyért különböző pontokat szerezhettek, ezzel pedig arany vagy zöld zónás teljesítménnyel zárhattak. A programban a futás, a lábemelés, a húzódzkodás, a rögzített karú lógás és fekvőtámasz is szerepelt - mindenkinek az életkorához megfelelően.

Héraklész Fizikai Felmérő, 1. nap

Az U9-es korosztályban egyedül Szarka Roland futotta 5 mp-en belül a 30 métert, aki a rögzített karú lógást, a planket és a netfit has programot hibátlanul teljesítette.

Az U10-eseknél Krüger Tim 1302 ponttal nyerte a versenyt, de a többiek is jó teljesítményt nyújtottak, így szinte minden lány és fiú versenyzőnk az arany zónában zárt.

A U11-es korosztályban Tóth-Borov Bence és Szerencsés-Fekete Ákos csatázott az első helyért, utóbbi ugyan 45-43-ra nyerte a fekvőtámaszt kettejük párharcában, de Bence gyorsabban futott így neki lett több pontja összetettben. A lányoknál Szabó Zóra zárt a második helyen, itt szinte a teljes mezőnyön kifogott a húzódzkodás.

Az U12-es fiúknál Szabó Zsombor 3236 ponttal toronymagasan megelőzte a többieket, ami annak köszönhető, hogy minden számban egyenletesen jó teljesítményt nyújtott. A lányoknál Pádár Szonja alig tíz ponttal szorult a második helyre, 47 fekvőtámasza mindenképpen figyelemre méltó.

A U13-as korosztályban Gerencsér Nándor 2971 méterrel nyerte a Cooper futást, és két klubtársa Nagy Levente és Takács Hunor előtt söpörte be az aranyat. A lányoknál is győri söprés volt, itt Zatykó Panna, Németh Helka és Hudi-Kadler Panni volt a sorrend, a hat dobogós mellett itt Tasi Sára került a zöld zónába, amit már sokkal nehezebb volt elérni, mint a 12 év alattiak számára az arany minősítést.

Az U14-es csapat is a szombati programban szerepelt, a fiúknál Szarvas Péter, Mészáros Ágoston, Péter Zsolt Zsombor lett a sorrend, a lányoknál Moór Mirtill fért fel a dobogóra. 

A versenyzőket felkészítő edzők: Csay Renáta, Horváth István, Borsodi Géza, Szarka Zoltán, Sáling Áron és Szabados Krisztián

Vasárnap a serdülő és az ifjúsági korosztály versenyzői érkeznek Győrbe, itt már a komplett magyar mezőny itt lesz.