Hello Tokió! Kincső és Virág utazhat az olimpiára!

Keressük a szavakat, hogy mennyire büszkék és boldogok vagyunk arra, hogy a női kenuban ma Bala Virág és Takács Kincső valóra váltotta álmait. Legalábbis abból egyet. Másodikak lettek ugyanis ma a Világkupán, de miután ismét legyőzték az Opavszky-Gönczöl duót, így megnyerték a második válogatót is, azaz a válogatási elvek alapján megváltották a tokiói repülőjegyüket. Nemcsak nekik és edzőjüknek Szabados Krisztiánnak gratulálunk, de nagyon köszönjük mindenkinek, aki az elmúlt 10 évben segítette, támogatta a felkészülésüket, hogy ez a pillanat ma bekövetkezett. Most már csak az MKKSz elnökségének a megerősítése kell - és persze folytatni kell a felkészülést, az álom ugyanis itt még nem érhet véget!

Hello Tokió! Kincső és Virág utazhat az olimpiára!

Kopasz Bálint is jó úton az olimpiai induláshoz, de miután az ő számában még nem kezdődött el a válogatás, így neki még elsőként ott kell majd nyerni. Szegeden K1 1000 méteren szoros versenyben negyedik, K1 5000 méteren második lett a Világkupán.

Bemutatkozott a felnőtt mezőnyben Erdélyi Tamás is, aki Őry Zsomborral (Lágymányos) a K2 1000 méteres versenyben az előfutamában a nyolcadik helyen végzett. Török Dávid KL3 200 méteren a középfutamig jutott, míg Takács Kincső C1 200 méteren a B döntő harmadik helyén végzett.