Hat ponttal több, mint tavaly

Előreléptek fiú kajakosaink a fizikai felmérőn - erről tanuskodnak a hétvégi eredmények.

Hat ponttal több, mint tavaly

Ismét másodikak lettek a győri kajakosok a Héraklész Fizikai Felmérő csapatösszesítő rangsorában. A mieink hat ponttal többet gyűjtöttek, mint tavaly, így a gödieket egyetlen pontra megközelítették a nyugati csoportban. Az 1999-es, a 2002-es és a 2005-ös korosztályban a Graboplast Győr csapata végeztek az élen – így az egyéni rangsorban is itt találjuk a legjobb eredményeket.

Megnyerte korosztályában a Héraklész fizikai felmérőt Kurdi Csongor (2002 - a képen), aki húzódzkodásban kiemelkedett a mezőnyből, hiszen 38 ismétléssel fejezte be a gyakorlatot, ezzel kétszáz pont előnnyel várta a folytatást. Miután végig kiegyensúlyozottan szerepelt a többi számban, az ellenfeleknek nem volt esélyük, hogy utolérjék őt. Összetett pontversenyben dologón végeztek a kajakosok mezőnyében Ugróczky Ádám 2. hely (2005), Katona Márton (2002) és Tamás Gergő 3. hely (2005).

A kajakosok közül megnyerte korosztályában Lazúr Barnabás (1999) a fekvenyomást. Ebben a kategóriában nem az ismétlések számát, hanem a súly által megtett útnak a hosszát mérik, a 77.89 m-es eredmény messze a legjobb volt a mezőnyben, versenyzőnk három métert vert tavalyi teljesítményére is. A futásnál Kamil Albert (1999) 3479 métert teljesített a Cooper futásnál, ami majdnem 9 kört jelent az atlétika pályán – ennél többet nem futott senki se Pakson és Tiszaújvárosban sem. A lábemelésnél 31 ismétléssel nyert korosztályában Katona Márton (2002), A 12 évnél fiatalabbaknak a lábemeléshez nem kellett a bordásfal tetejére felmászni, ők egy szőnyegen végezték a gyakorlatot. Itt is találunk a kajakosok között győri győztest, 57 ismétléssel nyert korosztályában Tamás Gergő (2005)