Hárman utazhatnak Kanadába, hatan Münchenbe

Népes csapattal indulhat az idei gyorsasági kajak-kenu világversenyeken a Graboplast Győr, ahol kivételesen a VB megelőzi az EB-t. Kopasz Bálint, Takács Kincső, Kiss Balázs, Erdélyi Tamás, Erdőssy Csaba és Török Dávid is bekerült az utazó keretbe.

Hárman utazhatnak Kanadába, hatan Münchenbe

Mindkét versenyen duplázni fog az olimpiai bajnok Kopasz Bálint, aki K1 1000 méteren Halifaxban azért indul, hogy visszahódítsa a királyszám elsőségét. Bálint jó formában van, a válogatókon is magabiztosan versenyzett mindkét alkalommal. A programja hasonló lesz, mint az ötkarikás játékokon, hiszen ezúttal is a szegedi Nádas Bencével áll rajthoz párosban, immár az új olimpiai számban, K2 500 méteren. Várhatóan itt is harcban lehetnek együtt a dobogóért.

Két kenusunk is duplázik, hiszen előbb Kanadába, majd Németországba utazhat Takács Kincső és Kiss Balázs. Mindketten ettől a szezontól Németh Gergővel készülnek, és mindketten egyéni számot is visznek. Kincsőé a C1 200 méteren mindkét világversenyen, ahol már a döntőbe jutás is óriási fegyvertény lehet. Ez a forma viszont kell a csapathajóhoz, C4 500 méteren már a dobogó sem elképzelhetetlen a magyar női kenus csapattól. 

Kiss Balázs pedig minden távon megmutathatja képességeit. A világbajnokságon C2 1000 méteren, Münchenben C1 500 és C2 200 méteren indult, mindkét párosban a paksi Hodován Dáviddal az oldalán.

Az utolsó kérdőjel a férfi EB-re készülő K4 1000 méteren induló csapathajó körül volt. A még ifi korú lágymányosi Mizsér Márkkal evező Erdélyi Tamás helye biztos volt, hiszen K2 1000 méteren háromszor is pár tizednyi különbség volt köztük és a  Szántói Szabó - Vajda páros között. Miután utóbbi 2-1-re diadalmaskodott, így a maraton VB tavalyi ezüstérmese első U23-as évében azonnal a felnőtt sprint csapatban is debütálhat. A kapitány ugyanakkor látni szerette volna a két párost együtt, valamint az egyéni helyekről éppen lecsúszó Erdőssy Csabát és a KSI-s Béke Kornélt is. A csapathajó végül velük egészült ki, így Németh Balázs három versenyzője is készülhet a müncheni Európa-bajnokságra, hiszen Török Dávid a parások legnépesebb mezőnyében, KL3 200 méteren szerepel.