Győri győztes a futótáborban

Nagyon népszerű volt a vinyei utánpótlás tábor. Az ország minden tájáról érkezett, több mint 40 versenyző.

Győri győztes a futótáborban


November 24. és 26. között rendezték a Felső Duna – Észak-nyugat magyarországi régió kölyök korosztályba tartozó sportolók csapatépítő futótáborát Vinyén. A tárborra meghirdetett 42 hely gyorsan betelt. 

Érkeztek sportolók Győrből, Körmendről, Lábatlanból, Nyergesújfaluról, Oroszlányból, Tatáról és Törökbálintról. A tábor célja elsősorban a csapatépítés, élményszerzés volt, így nem volt eredményelvárás a jelentkezések során, a szervezők azt szerették volna, hogy azoknak is lehetőséget tudjanak biztosítani, akik eddig nem vettek részt hasonló táborokban.
Pénteken a kora délutáni futóedzés után ismerkedős játékokat szerveztek a gyerekeknek, majd a vacsorát követően Kammerer Zoltán olimpiai bajnokunkat faggatták a fiatalok a mini kajakban töltött évekről, borulásokról, első versenyekről, olimpiai aranyakról.
Szombat délelőtt egy 14 kilométeres túrát tettek a táborlakók a csodálatos Cuha-Völgyben, délután pedig játékokkal tarkított futóedzésen vettek részt a gyerekek, amit egy futóverseny zárt. Itt két győztest avattak: a lányoknál Almási Lili (Tatai Hódy) a fiúknál Schwarz Jani (Graboplast Győr) volt a leggyorsabb. Vacsorát követően ismét csapatépítő játékokra került sor, ezúttal Nasa túlélőjátékát oldották meg a részvevők.
Vasárnap délelőtt még egy 8 kilométeres futás volt a program, majd az ebédet követően élményekkel gazdagodva, jókedvvel tértek haza a gyerekek.