Győrből rajtol a sárkányhajó szezon

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is Győrből rajtol az MKKSZ Sárkányhajó Roadshow-ja. A versenyre már lehet nevezni. A Sárkányhajó Roadshow állomásai: május 6. Győr, június 3. Nagykanizsa és Balatonfüred, június 24. Tokaj, július 29. Ráckeve A Magyar Sárkányhajó Bajnokság állomásai: május 13-14. Szolnok, június 10. Sukoró, július 22. Szeged, augusztus 5. Fadd-Dombori, szeptember 23-24. Sukoró

Győrből rajtol a sárkányhajó szezon

Április 24-e, hétfő a nevezési határidő az évadnyitó sárkányhajó versenyre, amelyet Győrben, a Mosoni-Dunán lesz idén is, május első szombatján. Az első futam várhatóan 9.30-kor kezdődik. Az újoncok két kategóriában is nevezhetnek, a úgynevezett "Friss sárkányokat" várják a cégek és a települések versenyébe is. Az első három helyezett bejuthat az országos döntőbe is.

A Sulisárkányok három kategóriában is nevezhetnek, külön futamokban indulnak az általános iskolások, a középiskolások, valamint a főiskolások és egyetemisták. Számukra fontos, hogy a hajóban maximum 12 fiú ülhet, és a két fiatalabb korosztályban legalább egy, de legfejjebb kettő felnőttnek is a csapatban kell lennie. Az iskolák versenyében a csapatoknak nem kell nevezési díjat fizetniük.

A profikra is természetesen számítanak a szervezők, már csak azért is, mert remek erőfelmérő lehet mind 200, mind 2000 méteren az egy héttel későbbi szolnoki Európa-bajnoki válogatóra. Számukra fontos, hogy érvényes versenyzői engedéllyel rendelkezzen a teljes legénység.

További fontos részletek és nevezési lap letölthető innen:

Sárkányhajó Nevezési Lap

Sárkányhajó Versenykiírás Győr

Sárkányhajó Versenykiírás Sulisárkány Győr