Graboplast maraton magyar bajnokság

Csay Renáta a hétvégén beérte Kammerer Zoltánt a magyar bajnoki címeket tekitve, győri színekben már mind a ketten 34 felnőtt elsőségnél tartanak.

Graboplast maraton magyar bajnokság

Hatvanöt számban avattak bajnokot a hétvégi Graboplast Kajak-Kenu Maraton Országos Bajnokságon, ahol a verseny erejét és a sportág népszerűségét is mutatja, hogy 25 különböző egyesület versenyzője tudott nyerni legalább egy versenyszámban (75 egyesület 1917 versenyzővel nevezett). A felnőttek és az ifjúságiak számára a június végén kezdődő portugál Európa-bajnokságra is itt lehetett kvalifikálni - a futamok első két helyezettje - illetve az U23-as egyéni viadal kapcsán a felnőtt egyes számokban a korosztály két legjobbja utazhat.

A Graboplast Győr csapata idén is remekül szerepelt, így amellett, hogy a szakosztály versenyzői, edzői a verseny zökkenőmentes lebonyolításában is segítettek - pl. sok hajófogó kellett, volt olyan futam, ahol 46 versenyző rajtolt el - az érmekből is szép számmal sikerült belapátolni. Nyolc futam végén szólították versenyzőinket a dobogó legmagasabb fokára - Csay Renáta mindkét számban ismét nyert, de megvédte címét fia, Brúnó is. A kenusoknál Pálla Balázs az elmúlt öt évben negyedszer tudott korosztályában nyerni, de rajta kívül Halász Dávidnak is volt már korábban a maraton OB első helye - rajtuk kívül pedig új győzteseket köszönthettünk ebben a szakágban.

Ifjúsági világbajnokunk, Czéllai-Vörös Zsófi remek versenyzéssel a felnőtt mezőnyben a negyedik helyen zárt, ez pedig azt jelenti, hogy ő is utazhat Ponte de Limába. Azt, hogy az EB-n saját korosztályában, azaz az U23-ban vagy a felnőtt mezőnyben rajtol el, az csak később derül ki. Obert Ákos kajak párosban ugyancsak kivívta az indulás jogát, de az ő szereplése a gyorsasági válogatótól is függ, hiszen elképzelhető, hogy hiába vív ki több lehetőséget is versenyzőnk, valamiről le kell majd mondania. Egy kvóta mindenesetre már zsebben!


Magyar bajnokok:

Csay Renáta (K1 Női Felnőtt 26 km)

Csay Renáta - Bara Alexandra (KSI) (K2 Női Felnőtt 26 km

Balogh Gergely - Erdélyi Tamás (K2 Férfi Serdülő U16 15km)

Madarász Ádám (K1 Férfi Ifjúsági U18-U17 22km síkvíz)

Halász Dávid - Pálla Balázs (C2 Férfi Serdülő U15 15km)

Kolozsvári Brúnó (K1 Férfi Kölyök U13 10km)

Pálla Bálint (MC1 Férfi Gyermek U12-U11 5km)

Kis Levente - Kurczina Milán - Kurczina Máté - Nagy Zakariás (TC4 Férfi Gyermek U12-U11 5km)

Ezüstérmes:

Obert Ákos - Lukács István (Göd) (K2 Férfi Ifjúsági U18-U17 22km)

Bronzérmesek:

Katona Márton (K1 Férfi Serdülő U15 15km)

Katona Márton - Kurdi Csongor (K2 Férfi Serdülő U15 15km)

Tamás Lilla - Fazekas Fanni (K2 Női Kölyök U14 10km)

Nagy Domonkos - Rumi Gergő ( C2 Férfi Kölyök U14 10km)