Gacsal Ákos ezüstérmes a plovdivi EB-n

Hét versenyzőnk indult az idei ifjúsági és U23-as EB-n

Gacsal Ákos ezüstérmes a plovdivi EB-n

Szombat

Két bronzéremmel zárta a mai napot Gamsjager Lisa-Maria a plovdivi kajak-kenu korosztályos Európa-bajnokságon. Versenyzőnk Szendy Lilivel párosban illetve a négyes csapathajóban egyaránt a harmadik helyen ért célba, azaz kétszer is felállhatott a dobogó harmadik fokára. Az ifi csapathajónak - soraiban Mayer Keánnal - nagyon kevés hiányzott a bronzéremhez, az ötszáz méteres távon az ő négyesük a negyedik helyen végzett.

Két nyolcadik helyet szerzett ma Khaut Kristóf (CI 500 és C IV 500 m) - az U23-as csapathajóban Dóczé Patrik is ott térdelt. Az ifik mezőnyében Németh Benedek (C I 500 m) nem jutott a döntőbe.

Vasárnap

Ezüstérmet szerzett ma reggel Gacsal Ákos a korosztályos EB-n! Az U23-as K IV-es csapathajó 1000 méteren az oroszok mögött, de a többi egység előtt a második helyen végzett! Tovább javított legjobb idején Lazúr Barnabás és Mayer Keán, akik kilencedikként értek célba a KII 200 méter döntőjében - ezzel véget ért a győri delegáció számára az EB Plovdivban. Büszkék lehetünk valamennyi versenyzőnkre, hiszen a rendkívül erős mezőnyben mindannyian kitettek magukért.

Folytatás Minszkben másfél hét múlva a VB-n, ahol 10 győri kajakos és kenus vívta ki az indulás jogát.