Látványterv az új épületről

Százötvenmillió forintból újul meg vizitelep.

Látványterv az új épületről

A remények szerint jövő tavaszra elkészül a vízi telep új épülete, melyben 200 négyzetméteres, modern konditerem kap helyet, emellett öt új öltözőt is kialakítanak, a gépészet is megújul, ennek köszönhetően energiatakarékos technológia áll majd rendelkezésre. A részletekről Kadler Gusztáv beszélt a Kisalföldnek

„Nagyon fontos beruházás ez számunkra, mert hála annak, hogy a legtöbbször évről évre növelni tudjuk a taglétszámot, egyszerűen kinőttük az épületet. Öltözőből mindössze négy volt eddig, most viszont nyolc lesz, s ezzel talán megszűnhet végre a zsúfoltság. Az edzőtermi gépekből is olyanokat sikerült beszerezni, melyek a mai kornak megfelelnek. Az új gépészetnek köszönhetően a rezsiköltségek is csökkenthetőek" – mondta Kadler Gusztáv.

Az új épületszárnyra az állam által kiírt kiemelt sportágfejlesztési támogatásból jut két ütemben 150 millió forint. Erre az összegre a magyar szövetségen keresztül lehetett és kellett pályázni.

„Az első ütemre száz-, a másodikra ötvenmillió forintot nyertünk" – tette hozzá a győri klub elnöke, aki elmondta még, hogy a következő terv egy új hajótároló.

„Ha a versenyzői létszám nő, az együtt jár a hajók számának bővülésével is. Most már ott tartunk, hogy nem mindegyik fér el a tárolóban, s ahhoz azért elég drága dolgokról van szó, hogy csak úgy kitegyük őket a fagyba. Persze helyhiány miatt rákényszerülünk erre, néhány hajót kint kell hagynunk a szabad ég alatt, de talán van remény arra, hogy a vízi telep melletti területen, mely most jobbára parkolóként szolgál s a város tulajdonában áll, megvalósulhat a hajótároló projektje is" – mondta végezetül Kadler Gusztáv.

Forrás: Kisalföld