Élő hírfolyam az I. válogató versenyről - 3. nap

Ma is lesznek olimpiai számok, emellett az Európa-bajnokság szempontjából fontos lehet ez a nap is, és folytatódik az ifjúsági rangsoroló.

Élő hírfolyam az I. válogató versenyről - 3. nap

19.00

Két versenyzőnk jutott be a döntőbe K I ifi 200 méteren. Erdőssy Csaba az 5. míg Mayer Keán a 6. helyen ért célba.

A kenus fiúk között hárman képviselték a Graboplast Győrt a fináléban, C I ifi 200 méteren Takács Mihály a 2. helyen, Tóth János a 8. helyen, míg Szabó Boldizsár a 9. helyen ért célba.

Két futamgyőzelemmel jutott be a döntőbe az NK I ifi 200 méteren Gamsjager Lisa-Maria, aki a fináléban is jól teljesített, így bronzérmes lett az ifjúsági rangsorolón Szegeden.

KII ifi 200 méteren a Sárkány Soma - Kamil Albert párosnak szurkolhattunk, akik jól versenyeztek és az 5. helyen végeztek.

A három napos viadal utolsó, 113. futamában C II ifi 200 méteren szálltak vízre a versenyzők. Itt a Takács Mihály - Hajnal Jenő páros az 1. helyen, míg a Németh Benedek - Kállai Róbert (MTK) duó az 5. helyen végzett.

17.45

Nem szerepel még az olimpián a női kenusok versenye, így az Európa-bajnokságon indulhat majd a legjobb női versenyzőnk. Győri párharc volt az elsőségért, Lakatos Zsanett nyert Devecseriné Takács Kincső előtt a szegedi versenyen.

17.30

Két dobogós helyezést értek el a győri versenyzők a szegedi olimpiai válogatón a kenu sprinterek mezőnyében. A döntőben Nagy Péter a második, Lantos Ádám a harmadik, míg Dóczé Patrik a hatodik helyen ért célba.

17.15

NATASA !!!!!!!!!! Győri győzelem született NK I 200 méteren. A leggyorsabb a sprinterek között Douchev-Janics Natasa volt, Homonnai Luca negyedik lett, míg Fazekas-Zur Krisztina a nyolcadik helyen végzett. Miután ez a szám olimpiai szám, Natasa megtette az első lépést az olimpiai indulásért.

12.00

Jól sikerült a délelőtti program a győri ifik számára a szegedi rangsoroló versenyen.

Elsőként a K I ifi 200 méteres futamokra került sor, hét futamban nyolc versenyzőnk állt rajthoz. Öten jutottak tovább: Erdőssy Csaba (1.), Mayer Keán (2.), Obert Ákos (2.), Lazúr Barnabás (2.) és Sali Márk (4.) - míg Sárkány Soma (7.) Kamil Albert (7.), Hajdú Bence (8.) kiesett. A középfutamból aztán Erdőssy Csaba (2.hely) és Mayer Keán (2. hely) sikerült a továbbjutás, Obert Ákos és Lazúr Barnabás negyedikként éppen lemaradt a döntőtől, Sali Márk a hatodik lett

A lányoknál a három versenyzőnkből ketten vették sikeresen az első akadályt NK I ifi 200 méteren: Gamsjager Lisa-Maria (1), Sáling Laura (2.) továbbjutott - Lazúr Margaréta (6) kiesett. A középfutamban Lisa-Maria ismét nyert így döntős, nem sikerült ugyanez Laurának, ő a nyolcadikként ért célba.

A kenus fiúk három előfutamából azonnal a döntőbe lehetett kerülni, ehhez az első három hely valamelyikét kellett megszerezni. Három versenyzőnknek sikerült. C I ifi 200 m: Takács Mihály - a képen - (1.), Szabó Boldizsár (3), Tóth János (3) továbbjutott - Németh Benedek (4), Hajnal Jenő (5) kiesett.

Előfutamot mentek a KII ifi 200 méteren, ahol Obert Ákos - Lazúr Barnabás a hatodik lett az első futamban, így nem jutottak be a döntőbe, ott lesz viszont Sárkány Soma - Kamil Albert, akik a második helyen végeztek.

Azonnal döntős, így nem kellett előfutamot mennie C II ifi 200 méteren a Takács Mihály - Hajnal Jenő és a Németh Benedek - Kállai Róbert (MTK) párosnak.

10.00

Magabiztos versenyzések és futamgyőzelmek - így indult a nap Szegeden a felnőtt sprintereink számára. Az öt futamból háromban Graboplast Győr győzelem született - Douchev-Janics Natasa, Homonnai Luca és Lantos Ádám jóvoltából, összesen nyolc döntősünk lesz, hiszen másodikként jutott tovább futamából Fazekas-Zur Krisztina és Nagy Péter, jobb ötödikként pedig Dóczé Patrik.

Utóbbi éppen klubtársát, Horváth Ákost ütötte el a finálétól, Széles Gábor hatodik, Varga Patrik hetedik, Czéllai Zsófi nyolcadik lett, így ők kiestek.

A női kenusok előfutam nélkül finalisták

17.00 NK I 200 m: Fazekas-Zur Krisztina, Douchev-Janics Natasa, Homonnai Luca

17.15 C I 200 m: Dóczé Patrik, Nagy Péter, Lantos Ádám

17.30 NC I 200 m: Lakatos Zsanett, Devecseriné Takács Kincső