Élő hírfolyam az I. válogató versenyről - 2. nap

A tegnapi sikerek folytatását várjuk, folyamatosan közzé tesszük, hogy áll a helyzet.

Élő hírfolyam az I. válogató versenyről - 2. nap

17.30

A délutáni ifi rangsoroló futamok kimondottan jól sikerültek. Nézzük az eredményeket:

KII 1000 méteren az M4 Sport élő közvetítésében láthattuk, hogy Erdőssy Csaba az MTK-s Gecse Mártonnal egy hajóban nyert, a gödi Lukács Istvánnal Obert Ákos a második, míg a Sárkány Soma - Kamil Albert duó a nyolcadik lett.

Győri sikert hozott a C II 1000 méter is, Krasznai Péter és Takács Mihály nyert Németh Benedek és az MTK-s Kállai Róbert előtt. Ezt a futamot is láthatták a nézők a TV-ben.

NK II ifjúsági 500 méteren Szendy Lilla (MTK) - Gamsjager Lisa-Maria harmadik helyen végzett, Sáling Laura és Vincze Veronika nyolcadikként ért célba.

C I ifi 1000 méteren Krasznai Péter harmadikként ért célba, Németh Benedek hetedik, Takács Mihály a nyolcadik lett

KI ifi 1000 méteren nyolcadik lett Erdőssy Csaba az A döntőben

NK I ifi 500 méteren Gamsjager Lisa-Maria hetedik, Lazúr Margaréta kilencedik lett.

16.30

Könnyed győzelmet aratott Szegeden Devecseriné Takács Kincső és Lakatos Zsanett. Világklasszis párosunk a kenu ötszáz párost nyerte, s mint a célba érkezés után elmondták: az, hogy csak egy ellenfelük volt, leginkább az okozott nehézséget a szél mellett a futamban.

16.00

2 / 2 ! HORVÁTH BENCE FÖLÉNYES GYŐZELEMMEL A K I 200 MÉTER IS MEGNYERTE AZ I. OLIMPIAI VÁLOGATÓN, SZEGEDEN !

Ugyanebben a futamban Hérics Dávid a hetedik, Szomolányi Máté a nyolcadik helyen végzett.

NK II 500 méteren Douchev-Janics Natasa és Fazekas-Zur Krisztina párosa a hetedik lett.

15.30

Varga Dávid nagyszerű versenyzéssel a harmadik lett C I 1000 méteren Szegeden. Versenyzőnk 850 méterig az élen haladt és csak a hajrában tudták ketten megelőzni, így a második válogatóra is nagyon jó eséllyel készülhet.

Ötödik lett a döntőben K II 1000 méteren Kammerer Zoltán és Szalai Tamás, míg ugyanitt Gacsal Ákos és Somorácz Tamás a hetedikként futott be.

12.00

Véget ért a délelőtti program Szegeden. Az I. ifjúsági rangsorolón a felnőtt futamok után az alábbi eredmények születtek

NI I ifi 500 méteren a középfutamból a döntőbe jutott Gamsjager Lisa-Maria (a képen, 2.hely), Lazúr Margaréta (2. hely) - kiesett Sáling Laura (7.hely).

C I ifi 1000 méteren az előfutamból egyből a döntőbe jutott Krasznai Péter (1.hely), Németh Benedek (2.hely) és Takács Mihály (3.hely) - kiesett Szabó Boldizsár (6.hely) és Tóth János (6.hely)

K II ifi 1000 méteren ugyanabba az előfutamba került mind a három győri érdekeltségű egység, de miután nem előzte meg őket senki sem, mindannyian döntősök lettek. Erdőssy Csaba - Gecse Márton (MTK) (1.hely), Sárkány Soma - Kamil Albert (2.hely), Lukács István (Göd) - Obert Ákos (3.hely)

NK II ifjúsági 500 méteren Sáling Laura - Vincze Veronika (3.hely) és Szendy Lilla (MTK) - Gamsjager Lisa-Maria (1.hely) döntős, Szabó Virág - Csikós Zsóka (Esztergom) rosszabb ötödik idő miatt viszont befejezte.

11.00

Varga Dávid második helyen ért célba a C I 1000 méteren a második előfutamban, Khaut Kristóf (7.), Horváth Ákos (7.) Varga Patrik (8.) és Balla Levente (9.) viszont nem került be a legjobb három közé, így ők ebben a számban befejezték.

A 200 méteres férfi kajak középfutamából mind a három egységünk bejutott a döntőbe, Horváth Bence futamgyőztesként, Szomolányi Máté a harmadik helyen, míg Hérics Dávid jobb ötödik idővel, így a felnőtteknél 10 versenyzőnk érintett a fináléban.

10.00

A K II 1000 méterrel folytatódott az olimpiai válogató Szegeden, ahol azonnal a döntőbe lehetett jutni. Kammerer Zoltán Szalai Tamással egy hajóban magabiztosan nyerte az első futamot, a másodikban pedig második helyen végzett Gacsal Ákos és Somorácz Tamás, így mindketten ott lehetnek majd a fináléban.

Túl vannak az ifik is a KI 1000 méteres középfutamokon, az első három helyezett jutott be a három futamból a döntőbe. Erdőssy Csaba második lett, így ő finalista, Hajdú Bence hatodik lett, így ő ebben a számban befejezte.

9.30

Egyesben magabiztosan hozta az előfutamát Horváth Bence KI 200 méteren a szegedi olimpiai válogatón - és természetesen Szomolányi Máté is továbbjutott a középfutamba, ő harmadikként a 3-as futamból. A 4-es futamból Hérics Dávid negyedikként ért célba, de természetesen ez is elegendő volt a továbbjutáshoz.