Élő hírfolyam az I. válogató versenyről - 1. nap

A tájékoztató versenyhez hasonlóan ezúttal is óráról órára leírjuk mi történik a versenyen. A helyszín ezúttal Szeged.

Élő hírfolyam az I. válogató versenyről - 1. nap

16.00

HORVÁTH BENCE ÉS SZOMOLÁNYI MÁTÉ MEGNYERTE AZ ELSŐ VÁLOGATÓT K II 200 MÉTEREN SZEGEDEN !!!!! A mieink fantasztikus versenyzéssel győzték le a világbajnoki címvédő párost, így előnyből várják a folytatást. Nem az első alkalom, hogy ez a duó nyeri az első válogatót, de most sikerülnie kell a folytatásnak is.

15.30

Negyedik lett a döntőben Fazekas-Zur Krisztina az NK I 500 méteren, épp, hogy lemaradt a dobogóról a nap legtöbb klasszist felvonultató döntőjében. Farkasdi Ramóna a B döntőben a negyedik helyen végzett.

Lemaradt Duisburgról Varga Dávid és Korisánszky Dávid, miután a CII 1000 méteres döntőben ők is a negyedik helyen végeztek. Ebben a számban akár már Németországban eldőlhet az olimpiai részvétel, hiszen ha ott is nyer a ma diadalmaskodó Vasbányai - Mike páros, akkor már utazhatnak is Rióba. Ugyanebben a számban remek versenyzéssel hatodik lett a döntőben Balla Levente és Dóczé Patrik.

A KI 1000 méteres döntőben Gacsal Ákos is jó pályát ment, hatodik helyen végzett, ami nagyon biztató a holnapi páros előtt.

11.30

Ketten jutottak tovább a középfutamokból a mai válogató versenyen. KI 1000 méteren Gacsal Ákos második lett futamában, akárcsak NKI 500 méteren Fazekas-Zur Krisztina, így mindketten készülhetnek a délutáni megmérettetésre. Homonnai Luca és Farkasdi Ramóna a B döntőben állhat rajthoz.

11.00

A férfi K2 200 méter második előfutamában a Horváth Bence – Szomolányi Máté kettős természetesen az első helyet csípte meg, így ott vannak a döntőben!

10.30

K1 500 méteren az első előfutamban Homonnai Luca a második, Farkasdi Ramóna a harmadik lett. A második futamban Czéllai-Vörös Zsófia a hetedik lett, így ő nem jutott tovább a középfutamba. A harmadik futamban Bordács Blanka a hatodik helyen ért célba, így ő is kiesett. A negyedik előfutamot Fazekas-Zur Krisztina fölényesen nyerte.

10.00

A CII 1000 méteres első előfutamán a Varga Dávid - Korisánszky Dávid (KSI) kettős a harmadik helyen ért célba, míg a második futamon a Doczé Patrik - Balla Levente páros szintén harmadik lett, így ők ott lesznek a szám döntőjében. A Horváth Ákos - Koleszár Zoltán (Atomerőmű) kettős nem jutott tovább.

9.30

87 versenyzőnk áll rajthoz a három napos I. felnőtt olimpiai válogatón és ifjúsági rangsorolón, ami ma reggel 9 órakor a KI 1000 méteres előfutamokkal indult. Gacsal Ákos remek versenyzéssel jutott tovább a középfutamba, előfutamában a második helyen ért célba. Svidró Gergely és Selyem Róbert futamában egyaránt nyolcadik lett, így ők nem jutottak tovább. Hamarosan kezdődik a C2 1000 m, a KI 1000 méter középfutamai 10.50-től rajtolnak, élő tv közvetítés: M4 Sport