Élő hírfolyam a tájékoztató versenyről - 2. nap

Az előző naphoz hasonlóan élő hírfolyammal követjük az eseményeket ma is Szolnokról. A sprinterekben bízhatunk, főként Douchev-Janics Natasában és Horváth Bencében

Élő hírfolyam a tájékoztató versenyről - 2. nap

15.00

Három döntőben voltak érintettek ma délután versenyzőink.

K I 200 méteren két versenyzőnk is érintett volt - mint utóbb kiderült, Hérics Dávid vállsérülés miatt lépett vissza a mai naptól - Horváth Bence és Szomolányi Máté is döntőbe jutott. A két versenyző közül ezúttal Bence ment egy káprázatos pályát, és fölényesen, több mint 7 tizedmásodperces előnnyel nyert - míg Máté a szoros mezőnyben hatodikként ért célba.

Mindez azt jelenti, hogy három sprintszámban is a Graboplast Győr versenyzője nyerte az egyest - tegnap Devecseriné Takács Kincső ma délelőtt pedig Douchev Janics Natasa diadalmaskodott.

Fantasztikus pályát ment ezúttal is Gacsal Ákos és Somorácz Tamás, akik a Dombvári-Hunfnágel duó mögött a második helyen értek célba.

C I 1000 méteren Khaut Kristóf az ötödik helyen végzett, az U23-as korosztályból senki nem előzte meg, így feltétlenül pozitív az ő szereplése is.

11.00

Folytatták a jó szereplést Szolnokon Tokár Krisztián sprinterei. Horváth Bence futamában első, míg Szomolányi Máté másodikként jutott be a döntőbe. Bár Hérics Dávid neve az előzetes nevezéseknél olvasható volt, versenyzőnk végül nem állt rajthoz.

10.00

Douchev-Janics Natasa győzelmét hozta a női K I 200 méter Szolnokon. A tájékoztató versenyen két győri is odaért a dobogóra, hiszen Homonnai Luca ugyanebben a futamban harmadikként végzett.

Folytatja jó szereplését Gacsal Ákos és Somorácz Tamás. A győri-paksi színekben induló páros második lett előfutamában a KII 1000 méteren, így bejutottak a délutáni fináléba. Majdnem négy másodperccel gyorsabbak voltak, mint a másik futam legjobbja.

Egyből a döntőbe lehetett jutni a három C I 1000 m futamokról is. Khaut Kristóf itt ott lesz, futamában harmadik lett, de ideje alapján úgy tűnik: a továbbjutása nem forgott veszélyben.

Hamarosan kajakos sprintereinket szólítják rajthoz, így előbb Szomolányi Máté, majd Horváth Bence végül Hérics Dávid áll majd oda a rajthoz