Élő hírfolyam a tájékoztató versenyről - 1. nap

Megkezdődött az idei versenyszezon, Szolnokon a tájékoztató verseny eseményeit élő hírfolyammal követhetik nyomon itt honlapunkon és a klub hivatalos facebook oldalán.

Élő hírfolyam a tájékoztató versenyről - 1. nap

17.00

Devecseriné Takács Kincső szerezte az idei év első győzelmét versenyzőink közül, aki a szolnoki tájékoztató versenyen C-1 200 méteren nyert csapattársa Lakatos Zsanett előtt.

„Nem láttam mennyire volt szoros, én inkább arra figyeltem, hogy min kell még javítanom a válogatóig. A rajtom sem az igazi, a csapásszámom sem, de szerencsére van még időnk” – nyilatkozta Kincső a befutó után a szövetség honlapjának.

Férfi K II 200 méteren egy másodpercen belül futott be az első négy egység, köztük a két győri hajó. Horváth Bence a paksi Somorácz Tamással a második, míg Hérics Dávid és Szomolányi Máté a harmadik helyen ért célba, azaz biztos, hogy versenyben lesznek a riói indulásért.

Női K I 500 méteren Homonnai Luca nagyszerű versenyzéssel a harmadik helyen végzett, Farkasdi Ramóna ugyanitt a nyolcadik helyen zárt.

Igazán kitett magáért Gacsal Ákos, aki épp, hogy lemaradt a dobogóról K I 1000 méteren - a negyedik lett.

A döntők után a női 200 méteres K I előfutamaira is sor került. A három futamból kettőben a Graboplast Győr versenyzője nyert, így Douchev Janics Natasa és Homonnai Luca is bizakodva várhatja a finálét. Az első futamban Farkasdi Ramóna a hatodik, míg Czéllai Zsófi a hetedik helyen végzett, így nem kerültek be a holnap délelőtti döntőbe, akárcsak Bordács Blanka sem, aki ugyancsak a hetedik helyen zárt.

12.00

Tíz versenyzőn közül nyolcan bejutottak a mai tájékoztató verseny döntőjébe - miután a férfi 200 méteres páros versenyek is jól sikerültek. A héten a paksi Somorácz Tamással összeülő Horváth Bence mindössze két tizeddel kapott ki a világbajnok Molnár-Tótka párostól az első előfutamban, míg Hérics Dávid és Szomolányi Máté harmadikként is magabiztosan jutott a délutáni döntőbe. A két egység egymás mellett, a 2-es és a 3-as pályán indul majd. Korábban már kvalifikált a fináléra Homonnai Luca (NK I 500 m), Farkasdi Ramóna (NKI 500 m), Gacsal Ákos (KI 1000 m) - míg a női kenu 200 méteres távján nem rendeztek előfutamokat, így Devecseriné Takács Kincső és Lakatos Zsanett azonnal a döntőben kezd, így nekik is szurkolhatunk.

11.00

Remek versenyzéssel döntőbe jutotta szolnoki tájékoztató versenyen Homonnai Luca és Farkasdi Ramóna K I 500 méteren. Az előfutam győzelem után Luca ezúttal másodikként ért célba, majdnem 3 mp-et javított a reggeli idején - a két futam összesítése alapján a negyedik legjobb idővel. Ramóna ezúttal ötödik lett futamában, de másfél másodpercet előző futamgyőzelméhez képest ő is gyorsult, így megszerezte a 9-es pályát a 15 órakor kezdődő fináléban. Nem sikerült a döntőbe jutnia Bordács Blankának, aki stabil versenyzéssel, két hasonló idővel zárta a délelőtti programot. Futamában a harmadik lett, így bejutott a délutáni döntőbe Gacsal Ákos is K I 1000 méteren. Versenyzőnk magabiztosan, másfél másodperccel megelőzte a mögötte érkező, már döntőbe nem jutó ellenfelét. A fináléban Ákos 15.25-kor a surranó 1-es pályán indul. Tokár Krisztián tanítványai közül hamarosan hárman is vízre szállnak, hiszen a 200 méteres távon a párosok előfutama következik. Hérics Dávid Szomolányi Mátéval, míg Horváth Bence a paksi Somorácz Tamással együtt indul. Az Atomerőmű kajakosa - aki 1000 méteren párosban Gacsal Ákossal együtt indul - az 1 km-s távon egyesben is döntős.

10.00

Farkasdi Ramóna és Homonnai Luca is futamgyőztesként elődöntős ötszáz egyesben Szolnokon! Bordács Blanka is továbbjutott, ő a harmadik helyet szerezte meg futamában, Czéllai Zsófi viszont ezen a távon ma befejezte, ő hetedikként ért célba az előfutamban. A felnőtt tájékoztató versenyen az elődöntők 10.45-kor kezdődnek, az elsőben indul Ramóna, a másodikban Luca és Blanka.

9.30

Megkezdődött Szolnokon a tájékoztató verseny. Elsőként K I 1000 méteren Gacsal Ákos rajtolt versenyzőink közül, aki második lett futamában így bejutott a középdöntőbe. Ákos párosban is indul holnap, társa a hajóban Somorácz Tamás ugyancsak második lett a futamában, így ő is folytathatja. Az öt előfutamból három középdöntőbe jutnak a versenyzők, ahonnan 3-3 hajó kvalifikál majd a délutáni döntőre. Ákos 10.15-kor az első elődöntőben az 5-ös pályán startol újra, a második legjobb időt érte egyébként el a selejtezőben!