Ez történt a szolnoki válogatón

Péntek 9.15-től vasárnap késő délutánig Szolnokon rendezte az MKKSZ a második válogató versenyt, ami a felnőtt, valamint az egyetemi-főiskolai világbajnokságra is kvalifikál. Cikkünk folyamatosan frissült, itt visszaolvasható, hogy melyik számban hogyan alakult versenyzőink sorsa. Indulóink: Balla Virág, Balla Levente, Bordács Blanka, Devecseri Ádám, Devecseriné Takács Kincső, Douchev Janics Natasa, Erdőssy Csaba, Erős Patrik, Gacsal Ákos, Hajnal Jenő, Hajnal László, Hérics Dávid, Horváth Ákos, Kammerer Zoltán, Kovács Sára, Krasznai Péter, Lazúr Margaréta, Mozgi Milán, Nagy Krisztina Anna, Sáling Áron, Sáling Laura, Széles Gábor, Szomszéd Máté, Takács Mihály, Török Dávid, Vidákovich Antal és Winkler Máté

Ez történt a szolnoki válogatón

3. nap összegzés

A női kenu páros számoktól vártunk sokat ma - és kaptunk. Devecseriné Takács Kincső és Balla Virág mind a két számot behúzta, így két számban is indulhatnak együtt a világbajnokságon. Ez minden bizonnyal Virág egyes versenyszámára is kihathat, még nem tudni, hogy az egyes számok közül mit kell visszaadnia. Gacsal Ákos és Hérics Dávid jól szerepelt a KI 500 méteren, ez számukra Egyetemi Főiskolai VB részvételt jelenthet a csapathajóban - de erről még nincs végleges döntés, miként a csapat összeállításáról sem. Ahogy Weisz Róbert maraton szövetségi kapitánnyal beszéltünk, főként a férfi kenuban lesznek olyan versenyzők, akik egyrészt kiharcolták az Egyetemi VB csapatba kerülését, másrészt versenyben lehetnek a maraton világbajnoki indulásért. Mindez azt jelenti, hogy a II. maraton válogató időpontja is változhat - de erről sincs még döntés. 

17.30

A női mezőnyben nincs indulónk 5000 méteren, a férfiaknál a kajakosoknál igen. KI-ben Winkler Máté a 11. helyen zárt, a győztes Noé Bálinttól mindössze fél perces hátránnyal érkezett a célba.  Ezzel véget ért számunka a II. válogató.

14.30

Magabiztos győzelmet aratott női CII 500 méteren Devecseriné Takács Kincső és Balla Virág, így duplázhatnak Portugáliában. Virág emellett CI 200 méteren is rajthoz áll, az 500 méterről pedig minden bizonnyal a szövetségi kapitány dönt. Sáling Laura és Molnár Rebeka (Lágymányos) harmadik helyen ért célba. KII 500 méteren Douchev Janics Natasa az újpesti Lucz Dórával negyedik lett, Kovács Sára és Lazúr Margaréta pedig hatodik. CII 500 méteren is volt győri döntős, a diósgyőri Viola Viktorral induló Takács Mihály ötödik, Horváth Ákos és Sáling Áron nyolcadik helyen végzett.

Ezzel a délutáni program első része véget ért, még az 5000 méteres versenyek vannak hátra.

11.30

Jönnek a döntők:

A hivatalos eredményeket itt lehet megnézni: http://results.digicorp.hu/competition/16777395

A várakozásoknak megfelelően dobogón végzett az U23-as EB-re készülő Takács Mihály CI 200 méteren, ahol csak Hajdú és Korisánszky előzte meg - miután utóbbi jobban rúgta be a hajót szétlövés lesz a VB-ért. Széles Gábora negyedik, Devecseri Ádám a hatodik, Horváth Ákos a hetedik, Sáling Áron a nyolcadik helyen végzett.A hölgyek CII 200 méterén a szám első EB győztese Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső magabiztosan nyert, szoros befutó mellett Sáling Lauráék negyedikek lettek. KII 200 mlteren nem volt győri döntős, itt a Balaska - Birkás duó diadalmaskodott.

KII 500 méteren a Kozák Danuta - Kárász Anna páros nyert, így akár szétlövés is lehet - Kovács Sára és Lazúr Margaréta jó pályát mentek, és ötödikként zártak az erős mezőnyben. KI 500 méteren Gacsal Ákos nem tudott beleszóni a versenybe, kilencedikként ért célba. CI 500 méteren Takács Mihály és Balla Levente révén két döntősünk is volt, Misi ötödik Levi a nyolcadik helyen ért célba. Ezt a futamot Fekete Ádám nyerte.

A B döntőben KI 500 méteren Hérics Dávid nyert, CI 500 méteren Horváth Ákos a negyedik, Sáling Áron a hatdol helyen zárt.

Vasárnap 10.00

Gacsal Ákos A döntőbe jutott KI 500 méteren ma Szolnokon, a II, válogató vasárnapi reggeli előfutamán. Ugyancsak döntős a Takács - Viola és a Horváth - Sáling kenu páros CII 500 méteren. 11.30-tól jönnek a döntők - terveink szerint élő közvetítést láthatnak honlapunkon és itt a fecbookon is a futamokról. A youtube linket pár perccel az első döntő előtt osztjuk majd meg.

2. nap összegzés

Véget ért a második nap. Balla Virág CI 200 méteren is kivívta a VB indulás jogát, és újra nyert a Mozgi - Somorácz duó, így már nekik is 100% a részvételük a VB-n. Ugyancsak kijutott a parakajakos Török Dávid, aki a válogatón harmadik lett, de a szétlövést megnyerte 200 méteren. Több versenyzőnk nagy lépést tett az Egyetemi-Fősikolai VB szereplésért, de amíg nem alakul ki a felnőtt VB keret, addig még nem lehet pontosan megmondani, ki milyen számban kaphat lehetőséget.

Holnap még több döntő lesz, és várhatóan újabb versenyzőink vívják ki a VB indulás jogát.

17.35

Devecseri Ádám jutott be elsőként versenyzőink közül a CI 200 méter döntőjébe, aki Hajdú mögött másodikként zárt az előfutamban. A másik előfutamban Korisánszky mögött Takács Mihály másodikként, Horváth Ákos harmadikként, Széles Gábor negyedikként és Sáling áron ötödikként zárt, így összesen öt hajónk lesz majd a döntőben. Hajnal Jenő az első előfutamban hatodik lett, így B döntős.

16:55

Mindjárt kezdődik a CI 200 méter, ezen kívül holnap reggel majd 5 futamot rendeznek a döntők mellett. Akikre így még feladat vár a finálé előtt: 9.00 Gacsal Ákos (5) és 9.05 Hajnal László (2), Hérics Dávid (7) KI 500 méteren, és CII 500 méteren 9.15 Takács-Viola (4), Széles-Devecseri (7) és 9.20 Sáling - Horváth (3). Fél 12-től jönnek majd a döntők.

16.45

KI 500 méteren szépen sorban továbbjutottak a mieink: az első futamból Hérics Dávid majd a másodikból Gacsal Ákos. A folytatásban már számolgatni kell, hogy Erős Patrik hatodik helye elég lesz-e a továbbjutáshoz, Hajnal László viszont negyedikként zárt, így ő mehet a középfutamban. A hatodikak közül a két legjobb idő megy tovább - Patriké a harmadik, így ő befejezte ebben a számban. Még CI 200 méter jön a mai programban.

16:25

Takács Mihály bejutott a döntőbe CI 500 méteren, előfutamában fél másodperccel maradt el a győztes mögött, és kb. ugyanennyivel előzte meg a negyedik helyezettet. Balla Levente is harmadikként zárt - kis szerencséje volt annyiban, hogy az 1000 méteren szétlövésre készülő Kiss és Bodonyi is ebbe a futamba volt beosztva, de végül egyikük sem állt rajthoz - így versenyzőnk élni tudott a felkínált lehetőséggel. Krasznai Péter az 5. Horváth Ákos a 6., Sáling Áron a 7. helyen végzett - a továbbjutók egymás mellett folytatják majd: az A döntőben Takács az 1-es, Balla a 2-es pályán, a B döntőben Krasznai a 8-as, Horváth a 9-es hajóban térdel majd.

14:40

Török Dávid megnyerte a parakajakos szétlövést, így ő is utazhat Portugáliába ! Balla Virág és Mozgi Milán után így ő a harmadik versenyzőnk, aki egyéni vagy páros versenyszámban a válogatón kivívja az indulás jogát!

A mai nap még nekik szurkolhatunk:

CI 500m - Takács Mihály, Sáling Áron, Balla Levente, Krasznai Péter

KI 500m - Hérics Dávid, Gacsal Ákos, Erős Patrik, Hajnal László

CI 200m - Hajnal Jenő, Takács Mihály, Sáling Áron, Devecsei Ádám, Széles Gábor, Horváth Ákos

14.25

Megnyerte Szomszéd Máté a parakenusok futamát Szolnokon a két Honvédos, Rozbora András és Endrédi Tamás előtt! Ezzel számunka a koradélután program majd befejeződött, 4 óra után még lesznek olyan előfutamok, ahol érdekeltek leszünk - illetve jön a szétlövés hamarosan Török Dáviddal!

14.20

A Medveczky-Csipes páros nyerte a versenyprogramba hátrébb kerülő KII 1000 métert, majd jöttek a B döntők, ahol több versenyzőnk is taktikai okból kihagyta a számot. Sáling Áron CI 200 méteren az ötödik, Vidákovich Antal és Kovács Sára KI 200 méteren harmadik, míg Nagy Krisztina hetedik helyen végzett.

13.00

Mozgi Milán és Somorácz Tamás (Paks) KII 500 méteren mehet a VB-re !!! Az Európa-bajnok páros a tegnapi ezres siker után most fölényesen, másfél mp-es különbséggel nyerte a mai válogatót, így bebiztosították a helyüket a Portugáliába tartó repülőn. Kammerer Zoltán és Erdőssy Csaba harmadik, Erős Patrik és Vidákovich Antal a negyedik, míg Gacsal Ákos és Kugler Attila (Szolnok) a hatodik helyet szerezte meg.

12.50

Hérics Dávid kiváló pályát ment KI 200 méteren, és az ötödik helyen zárt. Izgalmas futam volt, Csizmadia Kolos jobban rúgta be a hajót és kb. 3 cm-es különbséggel nyert - 199.9 méterig még nem volt az élen, és már 200.2 méterné se. Szétlövés lesz így itt is. Férfi kenu párosban ugyanezen a távon a Hajdú-Fekete duó nagyon magabiztosan nyert, Hajnal Jenő és Takács Mihály harmadik, Devecseri Ádám és Széles Gábor negyedik, míg Horváth Ákos és Sáling Áron az ötödik helyen ért célba.

12.35

Győri sikert ígért a női kenu 200 méter - nem kellett csalódnunk. Balla Virág még ha a rajtnál bent is hagyott pár tized másodpercet, magabiztosan nyert. Devecseriné Takács Kincső harmadik lett, míg Sáling Laura nyolcadik. A női kajakosoknál Kozák Danuta is egy gyengébb rajt után is nyerni tudott, így akár három számban is rajthoz állhat a világbajnokságon.

12.20

Kopasz Bálint fölényes győzelmet aratott KI 1000 méteren, így ezzel megváltotta a portugál repülőjegyét. Ceiner és Bogár jött be mögötte, így ők elsőorban a csapathajóban bízhatnak. győri versenyző ezúttal nem volt tagja a döntő mezőnyében. A kenusoknál Takács Mihálynak szurkolhattunk, aki hetedik lett a nap eddigi legizgalmasabb döntőjébe. Kiss Tamás és Bodonyi András szinte egyszerer ért a célba. Utóbbi jobban rúgra be a hajót, így szétlövés lehet ebben a számban a VB indulásért. A női KII 1000 méteres döntőt 13 óra után rendezik - itt nem lesz győri versenyző.

12.00

Megkezdődtek akkor az A döntők. Bordács Blanka jó tempót ment a női 1000 méteres fináléban, hatszáz méterig az élmezőnyben a 2-3. helyen haladt, de aztán Bodonyi Dóra folyamatosan növelte előnyét, és Blankát is többen megelőzték, így hetedik lett. Takács Tamara második lett, az első válogatót nyerő Medveczky Erika nem indult.

11.45

Friss hír Török Dáviddal kapcsolatban - ma fél 3-kor lesz a szétlövés. Ha Dávid megnyeri, utazhat Portugáliában!

11.25

Harmadik lett a II. válogatón Török Dávid KI 200 méteren. Miután a parakajakosoknál egy ország két versenyzőt nevezhet, és ahogy másfél hónapja, most is Kiss Erik nyert, ő már biztos utazó Portugáliába. Az első válogatón 2. lett Dávid és 3. Fábián István, míg most éppen fordítva végeztek. Ez a meccs így még nem dőlt el.

11.05

Kialakult a döntők mezőnye az elő- és középfutamok után. Ahol érintettek vagyunk:

11.15. KI 200 m LTA - Török Dávid (4-es pálya)
11.50 NKI 1000 m - Bordács Blanka (9)
12.06 CI 1000 m - Takács Mihály (8)
12.34 NCI 200 m - Devecseriné Takács Kincső (4), Balla Virág (5), Sáling Laura (7)
12.39 KI 200 m - Hérics Dávid (8)
12.44 CII 200 m - Horváth Ákos - Sáling Áron (3), Hajnal Jenő - Takács Mihály (6), Devecseri Ádám - Széles Gábor (8)
12.52 KII 500 m - Kammerer Zoltán - Erdőssy Csaba (1), Gacsal Ákos - Kugler Attila (Szolnok) (2), Mozgi Milán - Somorácz Tamás (Paks) (4), Erős Patrik - Vidákovich Antal (6)
13.40 NKI 1000 m B döntő - Nagy Krisztina (4), Kovács Sára (6)
13.46 KI 1000 m B döntő - Erdőssy Csaba (4), Gacsal Ákos (5)
13.52 CI 1000 m B döntő - Sáling Áron (4)
14.07 NKI 200 m B döntő - Douchev Janics Natasa (5), Lazúr Margaréta (6), Kovács Sára (7)
14.12 KI 200 m B döntő - Vidákovich Antal (7)
14.20 VI 200 m LTA - Szomszéd Máté (2)

A 11.50-12.55-ig tartó időszak eseményeit az M4 Sport élőben közvetíti, de itt is lehet nézni: https://www.mediaklikk.hu/m4-elo

10.55

Férfi KI 200 méteren papírforma eredmények születtek - így Hérics Dávid az A döntőben bizonyíthat, Vidákovich Antal pedig a B döntőben kap lehetőséget. A harmadik győri versenyző, Hajnal László előfutamában nyolcadikként zárt, így ő ezen a távon befejezte. 

10.45

Női KI 200 méteren Douchev-Janics Natasa és Lazúr Margaréta a negyedik, Kovács Sára az ötödik, Nagy Krisztina a hetedik lett előfutamában, így nem jutottak az A döntőbe. Kriszta kivételével a B döntőben indulhatnak a lányok.

10.30

Férfi KII 500 méteren könnyedén a döntőbe jutottak egységeink. Az első futamban Mozgi és Somorácz (Paks) nyert az Erős - Vidákovich és a Gacsal - Kugler (Szolnok) duó előtt. A második előfutamban aztán elmaradt a verseny, mert a hét nevezőből csak négyen álltak rajthoz, s miután a továbbjutók száma minimum ennyi, Kammerer és Erdőssy nem pazarolta el feleslegesen az energiáját.

A nem sokkal a déli harangszó előtti döntők előtt most a sprinttáv jön, benne a parakajakosok futamaival.

10.00

Érdekesen alakult a KI 1000 méter a női mezőnyben. Bordács Blanka a második előfutamban ötödik lett, ezzel össze kellett vetni az eredményeit az első futam ötödik helyezettjével. De aztán azonnal látszott, hogy a 2-es futam mennyivel gyorsabb volt, mert Blanka a második futamot nyerő Takács Tamaránál is gyorsabb volt. Kovács Sára és Nagy Krisztina B döntős. Közben tisztult a kép a két férfi mezőny B döntője kapcsán - a kajakosoknál Gacsal és Erdőssy, a kenusoknál Balla, Sáling és Krasznai indul ott. 

9.40

CI 1000 méteren Takács Mihály lesz az egyetlen döntősünk, a többiek - Balla Levente, Sáling Áron Krasznai Péter és Hajnal Jenő - bemelegítettek a további futamokhoz, illetve lesz, akivel a B döntőben majd találkozni fogunk. 

Szombat 9.15

Megkezdődött a második nap is Szolnokon. KI 1000 méteren az A döntőbe jutás a tét az első két középfutamban, de ez se Gacsal Ákosnak, se Erdőssy Csabának, se Kammerer Zoltánnak, de Erős Patriknak nem sikerült. Ötszázon még találkozunk velük, és többen rajthoz állnak majd vélhetően a B döntőben. Hosszú lesz a mai nap, csak néhány olyan futam lesz, ahol nem lesz győri érdekeltség. 

1. nap összegzés

Véget ért az első nap. Balla Virág CI 500 méteren kivívta a VB indulás jogát, de az, hogy rajthoz tud-e állni a további versenyszámok eredményétől függ. Mozgi Milán a paksi Somorácz Tamással a legszorosabb futamot nyerte, így szétlövésre hívta az EB után szétváló Ilyés - Hufnágel párost. Ennek még nincs időpontja. Női KI 500 méteren Kovács Sára negyedik lett a B döntőben - lehet, hogy ez elég lesz az Egyetemi-Fősikolai VB induláshoz ezen a távon a csapathajóban.

Holnap 9 számban hirdetnek győztest: 1000 méteren egyesben a férfiak és a nők is, valamint a férfi kenusok is rajthoz állnak, de a hölgyeknek páros verseny is lesz. Sprint távon is megmérkőznek a női és férfi kajak egyesek, valamint a női kenu egyesek is, majd CII 200 méteren és KII 500 méteren is összemérik tudásukat a férfiak.  A 11.50 és 12.55 közötti sűrű program előtt és után a parakajakosok és kenusok is válogatóznak - itt is lesz versenyzőnk természetesen.

Folytatás szombaton reggel 9 órától....

18:40

KI 1000 méteren két középfutam lesz, így a legjobb négy plusz két ötödik jut tovább. Öt versenyzőnk miatt mind a négy futamban érintettek vagyunk. Fiss Vidékbajnokunk Hajnal László kezdtett, de nem jutott tovább - Kopasz Bálint nyert magabiztosan itt Noé Bálint és Solti László előtt. A második futamban Kammerer Zoltán a visszatérő Dobvári Bencével egymás mellett indult. Szinte együtt értek célba - Doba Richárddal és a futamot nyerő Kugler Attilával - így mindannyian várják a holnap reggeli folytatást. Remekül ment Gacsal Ákos is, aki a harmadik futamot nyerte, de továbbjutott negyedikként Erdőssy Csaba is. Az utolsó előfutamot Ceiner Bálint nyerte, Erős Patrik pedig negyedikként zárt, így ő is csatlakozott a továbbjutók népes táborához.  

18.15

Mind a két párost be akarjáh húzni Milánék - erről nyilatkoztak az MKKSZ hivatalos oldalán. „Próbáltunk egy hatalmas iramot menni, általában a végén tudunk még rátenni, ez most is sikerült” – mondta Mozgi Milán., míg Somorácz Tamás hozzátette: „Az utóbbi öt hétben rengeteget tettünk ebbe az 1000 méteres pályába, és ez meghozta a gyümölcsét. Lehet, hogy ezért a rövidebb távon kissé lassabbak leszünk, de meg szeretnénk nyerni az 500 és az 1000 párost is”. Hamarosan rajtol a KI 1000 méter, ma még csak a holnap reggeli középdöntő a cél. 

16:40

Női KI 500 méter B döntő - elsősorban az Egyetemi - Fősikolai VB indulásért - két győrivel, Bordács Blankával és Kovács Sárával. Utóbbi nagyszerű versenyzéssel negyedikként ért célba, míg Blanka - nem a fő számában - a hetedikként zár. Miután az A döntőben nem tudjuk, hogy hány versenyző lesz majd érintett az augusztusi szolnoki világverseny kapcsán, így most még nehéz megmondani, hogy mindez mire lesz elegendő.

Ma még 6 óra után folytatódik négy előfutammal a program, KI 1000 méteren Kammerer Zoltánnal, Erdőssy Csabával, Hajnal Lászlóval és Erős Patrikkal. 

16:25

Mozgi Milán és Somorácz Tamás nyert KII 1000 méteren, így szétlövés jöhet köztük, és az első válogatón győztes Ilyés - Hufnágel duó között jövő keddig! Izgalmas, érdekes verseny volt, ahol váltott vezetéssel jöttek az egységek, de 850-nél Milánék még rátettek egy lapáttal és végül legyőzték a többi párost. A verseny érdekessége, hogy a széljárás miatt a kapitány megváltoztatta a pályabeosztást, és nem egymástól távol, hanem egymás mellől indult az öt páros, hogy a minél inkább egyformák legyenek az esélyek. Egy másodpercen belül bejött mind az öt hajó. Szép volt fiúk!

16:05

Maradt minden az eredetiben, a 6-oson jöttek Takács Misiék, de nem tudtak beleszóllni a versenybe. A Mike - Korisánszky páros nyert és így ők is VB indulók. 

15.45

KI 500 méteren az A nem voltunk érintetek a női mezőnyben. Kozák Danuta megint egy hajónyi különbséggel rajt-cél győzelmet aratott, Kárász Anna remek hajrával ezüstérmet szerzett, Bodonyi Dóra és Medveczky Erika előtt. Takács Tamara hetedikként zárt. Közben a digicorp élő eredménykövető renszere szerint a CII 1000 méteren változik a pályabeosztás, és mindenki két pályával feljebb megy - a 8-as és 9-es pedig az 1-es és a 2-es pályán indul. Ha a széljárás így marad, Takács Misiék a nyolcasra kerülnek majd.

15.40

Balla Virág simán behúzta a CI 500 métert. A rajt ugyan Zsanettnek jobban sikerült, de aztán ötven métertől már folyamatosan növelte előnyét versenyzőnk - és végül majdnem 4 mp-es különbséggel nyert. "Remélem, hogy a hétvégén sikerül kivívni az indulás jogot a fő versenyszámaimban is. Most itt ötszázon azért indultam, hogy 200 méter előtt is versenyezzek egyet, - de jó is volt, mert a rajt az most nem sikerült. Az EB után derékfájdalmakkal küzdöttem, így köszönöm az orvosi stábnak, hogy itt lehetek. Minden versenyszámban indulni szeretnék a hétvégén, hiszen messze még a világbajnokság." - nyilatkozta a futam után a győztes az M4Sportnak.

15.30

Kezdődik a délutáni program, három "A" döntőben leszünk érdekeltek. Az I. válogatón Balla Virág nyert CI 500 méteren Lakatos Zsanett előtt, de az EB-n a sűrű program miatt korábbi versenyzőnk indult. Most ha újra Virág nyer, 2-0-ra övé a párharc - bár valószínű majd csak vasárnap este derül ki, hogy akár így is vállalható-e ez a versenyszám a programban. Mozgi Milánék és Takács Mihályék ha nyerni tudnának, akkor szétlövés lenne ebben a két számban. Hüttner Csaba szövetségi kapitány most nyilatkozott az M4Sportnak, ebből úgy tűnik Kammerer Zoltánéknak pechjük volt, mert a széljárás miatt sokkal kedvezőbbek voltak a nagyobb sorszámmal induló pályán - ugye csak 0.15 mp-cel kaptak ki a középdöntőben.

11.30

Kammerer Zoltán és Erdőssy Csaba egy tizeddel szorult a Nádas-Czeiner páros mögé a középfutamban KII 1000 méteren, de miután csak a győztes jutott be az öt fős döntő mezőnyébe, így ők ebben a számban befejezték a versenyt. Ezzel kialakult a délutáni négy döntő mezőnye. Ahol érintettek vagyunk:

15.30 női CI 500 m - Balla Virág (5-ös pálya)
16.02 férfi CII 1000 m - Takács Mihály - Viola Viktor (DKSE) (6-os pálya)
16.15 férfi KII 1000 m - Mozgi Milán - Somorácz Tamás (ASE) (1-es pálya)

10.15 

Nem jutottak tovább a mieink KI 500 méteren a női mezőnyben - a döntőt az M4 Sporton érdemes lesz majd nézni, hiszen Kozák Danuta, Takács Tamara, Lucz Dóra, Medveczky Erika, Csipes Tamara, Vad Ninetta, Kárász Anna, Bodonyi Dóra és Pupp Noémi jutott a fináléba. A délelőtti program első része véget ért, 11.25-kor Kammerer Zoliéknak még szurkolnunk kell a középfutamban, aztán 15.30-tól jönnek a döntők, 18 óra után pedig KI 1000 méter előfutam. 

9.45

CII 1000 méteren Takács Mihály és Viola Viktor (DKSC) a Mike - Korisánszky páros mögött másodikként ért célba és bejutott a délutáni döntőbe. Horváth Ákos - Sáling Áron a másik előfutamban ötödikként végzett, és rosszabb időt ment, mint az első futam ötödik helyezettje, így ebben a számban ők befejezték. 10 órától a női KI 500 méter jön, az első három A, a 4-6. helyezettek a B döntőbe jutnak. Három előfutam lesz 27 versenyzővel, négy versenyzőnk is rajthoz áll: Lazúr Margaréta, Nagy Krisztina Anna, Bordács Blanka és Kovács Sára

9.30

Túl vagyunk mind a két futamon. Egyenes ágon döntősek lettek KII 1000 méteren Mozgi Milánék, másodikként értek célba az Ilyés - Noé páros mögött. A másik futamból a Koleszár - Németh és a Tóth - Kulifai páros jutott tovább, a fennmaradó helyre pedig öt egység pályázik. Kammerer Zoliék az 1-es pályán mennek majd 11.25-től, Gacsal Ákosék kiestek.

Péntek 9.15

KII 1000 méterrel kezdünk, ahol a visszatérő Dombvári Bence az első válogatót megnyerő Hugnágel Tiborral ült egy hajóba, így ha ők, vagy az Ilyés - Noé páros nyer, mehetnek a VB-re, de ha nem, akkor a győztesnek lesz szétlövése az első válogatót nyerő Hufnágel - Ilyés párossal. Két előfutam lesz, ahonnan 2-2 egység juthat a döntőbe, a többiek közül pedig a középfutamból még a fennmaradó egy szabad helyre pályázhatnak - a döntőbe ugyanis öten juthatnak be. Mindhárom egységünk a 2. futamban érintett, Mozgi Milán - Somorácz Tamás (Paks) a 3-as, Kammerer Zoltán - Erdőssy Csaba az 5-ös és Gacsal Ákos - Kugler Attila (Szolnok) a 7-es hajóban ül majd, de Ilyésék is itt lesznek. A másik előfutam sem tűnik könnyebbnek, nagy harc lesz.