Él a remény még Tokióra

Olaszországban nemcsak az Európa-bajnoki érmekért, hanem a fennmaradó egy kvótáért is harcba szálltak a szlalomosok, köztük a két győri fiú

Él a remény még Tokióra

Potocny Marcel remek versenyzéssel ötödik helyen jutott be a második futamból a középdöntőben Ivreában, így tovább él az olimpiai indulás reménye. A 66 indulóból ugyanis az első előfutamból a legjobb 30 már automatikusan továbbjutott, a másik 36 versenyzőből pedig további 10-en juthattak tovább. Ebből csípte meg az egyik helyet versenyzőnk, aki két-két lengyel és ír, valamint egy belga és ukrán szlalomossal maradt versenyben a kvótáért. A 24 megszerezhető helyből ugyanis 23 már elkelt, és az a 13 ország, aki kvalifikált, ők ebből a szempontból már nem szémítanak. A szombati nap a két lengyel fiú lesz a legkeményebb dió, hiszen Marcel a 35., míg ők a 9. és a 14. idővel jutottak tovább, vagyis bravúr kell meg egy kis szerencse Olaszországban.

Rácz Koppány is indult a futamban, fiatal versenyzőnk a 47. helyen fejezte be az első futamot, majd a másodikban látszólag hiba nélkül remek idővel végzett. A célbaérése után pár perccel azonban kapott egy 50 mp-es időbüntetést, a versenybírók szerint kihagyta a 11-es kaput. De előtte is le a kalappal, pláne, hogy amíg a többiek 8-10 napot gyakorolhattak a helyszínen, neki az érettségi miatt erre alig 1 órája maradt, hiszen az iskolában is helyt kellett állnia a héten.