Együtt készülnek a VB-re maratonistáink

A 18-szoros világbajnok Csay Renáta és Czéllai-Vörös Zsófi együtt készül a válogatóra, így Reni hat év után után ismét klubtársával együtt száll harcba a VB címért. A lányok az első edzésen már túl vannak, és bizakodással várják a folytatást.

Együtt készülnek a VB-re maratonistáink

Zsófi idén valósággal berobbant a felnőtt élmezőnybe, hiszen megnyerte a magyar bajnokságot, az U23-as Európa-bajnokságot és a bécsi maratont, ezüstérmet szerzett a felnőtt EB-n, a portugál Világ Kupán, az amszterdami maratonon és Dél-Afrikában a Dusin. 

A Graboplast Győr legendája is élete egyik legjobb formáját nyújtja, hiszem imponáló versenyzéssel nyerte meg a hónap elején a maraton Európa-bajnokságot egyéniben, párosban pedig a dobogó második fokára állhatott fel. 

Csay Renáta előbb Pitz Andreával (1999, 2000) , majd Szonda Kornéliával (2002, 2003, 2005), Faldum Berenikével (2010) és Farkasdi Ramónával (2011, 2012) is VB címet szerzett - az elmúlt 5 évben pedig Bara Alexandrával (KSI) indult, akivel három világbajnoki címet szereztek (2014, 2015, 2016) és kétszer ezüstérmesek voltak. Szandinak ezúttal is köszönjük az elmúlt fél évtized közös munkáját és sikereit!

Reni ahogy az EB-n, a VB-n is duplázásra készül, és az új páros mellett Zsófinak is lehetősége nyílhat arra, hogy utolsó éves U23-as versenyzőként a kontinensviadal után a világbajnokságon is bizonyítson. Ehhez az augusztusi tolnai válogatón kell mindkét számban mindkettőjüknek jól teljesíteni.

Sok sikert kívánunk új párosunknak!