Egy lépéssel közelebb Tokió

Szegeden rendezte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség az idei év első erőpróbáját, ahol már egyes versenyszámokban komoly tét is volt. Az egyik ilyen a C2 500 méter a női mezőnyben, ahol két győzelemmel lehet megváltani a tokiói repülőjegyet. Ha ugyanis az első válogatót megnyerő páros egy héttel később a Világkupán is legyőzi az ott induló másik magyar egységet, akkor a válogatási elvek alapján már olimpiai indulónak számít. Balla Virág és Takács Kincső remek felkészülésének köszönhetően nyerni tudott, így már csak egy siker hiányzik nekik ahhoz, hogy az álmuk valóra váljon.

Egy lépéssel közelebb Tokió

A győztes futamot követően mindkét klasszisunkat megkérdeztük a versenyről.

A C1 200 métere Balla Virág győzelmével ért véget, Takács Kincső lett a második, ugyanakkor ennek a futamnak még nem volt tétje, hiszen időközben verseny nélkül jutott a magyar csapat a harmadik női kenus kvótához. A férfi kenus vonalon Takács Mihály C1 1000 méteren állt rajthoz, de nem jutott döntőbe.

A K2 1000 méter az olimpiai pótválogató miatt volt fontos, itt a fiatal Erdélyi Tamás - Őry Zsombor (Lágymányos) páros a negyedik helyen végzett, míg Kammerer Zoltán a szolnoki Gál Péterrel peches körülmények között kicsúszott a döntő mezőnyéből. K1 1000 méteren csak egy tájékoztató erőfelmérő volt, itt Kopasz Bálint fölényes győzelmét láthattuk, Kammerer Zoltán és Erdőssy Csaba ugyancsak döntőbe jutott, míg Mikó Áron az előfutamában hatodik helyen zárt.

Visszatért a versenyzéshez Douchev-Janics Natasa, aki 500 és 200 méteren is rajthoz állt egyéniben is, a legjobb pályát azonban az idén már Merkapt színekben induló Fazekas-Zur Krisztinával teljesítette - a két legenda 500 méteren bronzérmet szerzett. 

A versenyt követően Hüttner Csaba és Weisz Róbert szövetségi kapitányok kijelölték a szegedi Világkupa indulóit. Egyesületünket 5 versenyző képviseli, Kopasz Bálint (K1 1000m és K1 5000m) és Takács Kincső (C2 500m és C1 200m) két számban is rajthoz áll, de összeméri az erejét a nemzetközi élmezőnnyel Takács Kincső (C2 500m), Erdélyi Tamás (K2 1000m) és Török Dávid (KL3 200m) is.