Egy hét Varsányban

Dunavarsányban töltötte a múlt hetet Németh Balázs és öt tanítványa. A srácok és edzőjük a jövő héten újra visszatérnek az edzőtáborba.

Egy hét Varsányban

A múlt héten megkezdődtek a válogatott edzőtáborok a serdülő és ifjúsági korosztály számára. A lány kajakosok Budapesten Kőbán Rita és Gintl Andrea, a kenusok Szolnokon Guj Attila és Bedecs Ferenc, míg a fiú kajakosok Dunavarsányban Nyerges Attila és Németh Balázs irányítása mellett töltik ezt a hetet.

- Naponta két edzése volt a csoportoknak, egy délelőtt és egy délután, emellett voltak kiegészítő foglalkozások - aze gyik nap futni kellett a másik nap kondizni, ebből állt a program - tudtuk meg Németh Balázstól, aki a fiú kajakosok felkészítésében vett részt.

- Hány versenyzővel foglalkoztál te és kollégád?

- Majdnem negyvenen voltak ott a csoportban, azok, akik a tavalyi eredményeik alapján kivívták a lehetőséget maguknak, hogy bekerüljenek a keretbe. Győrből öt versenyző kapta meg a lehetőséget, ők: Erdélyi Tamás, Balogh Gergely, Kurdi Csongor, Katona Márton és Takács Zsigmond.

- Mennyire eltérő felkészüléssel érkeztek ide a különböző klubok versenyzői?

- Voltak, akik részt vettek már idén melegvizi edzőtáborban, ők most még egy kis előnyben voltak a többiekhez képest, főként a mozgásukon látszott ez, de nem az volt a cél, hogy itt most bárkit is kiválasszunk akár arra, hogy a csapathajókat hogyan állítsuk össze. Az időeredményeket is csak azért néztünk, hogy tudjuk jelen pillanatban ki hol tart, de ennek majd a következő hetekben lesz nagyobb jelentősége.

- Mennyire vagy elégedett a versenyzőiddel?

- Rendben volt minden, jól dolgoznak a srácok. A múlt héten borús, szeles körülmények között mértük a teljesítményüket, 10 km-en Erdélyi Tamás volt közülük a leggyorsabb, a 2000 métert pedig háromszor teljesítették, itt a legjobb átlagot Balogh Gergely hozta, mindkét távon Takács Zsigmond lett a második. De ezekből az eredményekből még nem szabad túl nagy következtetéseket levonni, hiszen több, mint egy hónap múlva lesz az első hivatalos tájékoztató verseny.

- Ez az egy hét volt a közös munka, vagy lesz folytatás?

- Most egy hétre hazajöttünk, de kedden már indulunk vissza Dunavarsányba. A húsvét miatt viszont ezúttal nem hat, hanem öt napos lesz a program.

Az MKKSZ hivatalos honlapján Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány nyilatkozata is olvasható, aki személyesen kereste fel mind a három csoportot. „Amit a három nap során láttam nagyon meggyőző volt, megfelelő irányba halad a felkészülés, a versenyzők remek állapotban vannak, jó technikával eveznek és bizony a győri EYOF-ra készülő 2001-2002-es korosztály is ott van az ifik nyomában. Ezt támasztja alá, hogy a 2000 méteres, valamint a 10 kilométeres felméréseken is jó eredmények születtek, Dunavarsányban ráadásul úgy teljesítettek kiemelkedően a fiú kajakosok, hogy a nagy szél miatt nem volt éppen ideális a körülmény” - nyilatkozta a kapitány.

Fotó: Németh Balázs