Dobogós helyek a szolnoki ifi válogatón

Több versenyzőnk is dobogóra állt az I. ifi válogatón Szolnokon, de sajnos senki nem nyert, így a holnapi csapathírdetésnél derül ki, hogy ott lehet-e bárki kajakosaink és kenusaink közül az EB-n. A korábbi években két csapatot is összeállítottak a korosztályban, a győztesek a VB-re, a dobogósok közül sokan az EB-re mentek, hogy mindenkit tűzben tartsanak. Ez a szisztéma tavaly megváltozott, így sokkal kevesebben juthatnak el világversenyekre. A világbajnokságig ugyanakkor lesz még egy válogató, látható, hogy oda valamennyi most dobogón végzett sportolónknak esélye van, míg a még serdülő korú Gombás Alízt mindkét döntőben csak 1-1 kajakos előzte meg korosztályából, így az ORV szempontjából számára jó előjelekkel zárult a hétvége.

Dobogós helyek a szolnoki ifi válogatón

Döntős eredményeink:

2. hely Tamás Gergő - K1 200 m

2. hely Mirting Olivér - K4 500 m (csapattársak: Herda Richard (Honvéd), Kollek Bálint (KKA), Borbély László (Tiszafüred))

3. hely Pálla Bálint - C1 500 m

3. hely Mitring Olivér - Kolozsvári Brúnó - K2 500 m

3. hely Mitring Olivér - Kolozsvári Brúnó - K2 1000 m

3. hely Tamás Gergő és Tóth Gergő - K4 500 m (csapattársak: Reisz Benedek (Újpest), Tar Péter (Dunafüred))

4. hely Pálla Bálint - C1 1000 m

8. hely Gombás Alíz - K1 200 m

8. hely Tamás Gergő - Tóth Gergő - K2 500 m

9. hely Gombás Alíz - K1 500 m

A versenyzők felkészítő edzői: Horváth István, Tamás Gábor, Németh Balázs, Németh Gergő

 

Itt 2. helyen végzett Mitring Olivér abban a KIV-esben, ahol rajta kívül Herda Richard (Honvéd) Kollek Bálint (KKA) és Borbély László (Tiszafüred) evezett, és 500 méter volt a táv. Mögöttük ért célba így harmadik lett Tamás Gergő és Tóth Gergő, az ő társaik Reisz Benedek (Újpest) és Tar Péter (Dunafüred) voltak.

K2 1000 méteren Mitring Olivér és Kolozsvári Búnó a harmadik helyen zárt, míg fantasztikus versenyzéssel Gombás Alíz KI 500 méteren bejutott a döntőbe, ahol kilencedik lett, de serdülő korú versenyző csak egyvalaki előzte meg. Pálla Bálint C1 1000 méteren negyedik.