Csütörtökön rajtol a maraton VB

Szeptember 7-től 10-ig a dél-afrikai Pietermaritzburgban rendezik az idei Kajak-Kenu Maraton Világbajnokságot. A magyar csapatban két győri is helyet kapott, a 18-szoros világbajnok Csay Renáta egyesben és párosban Bara Alexandrával (KSI) is rajthoz áll, míg az ifjúsági világbajnok Czéllai-Vörös Zsófi az U23-as mezőnyben egyéniben száll harcba az aranyéremért. A magyar csapat kedden este érkezett meg a helyszínre, és bizakodva várja a csütörtöki rajtot. A korábbi évekhez képest változás, hogy ezúttal négy napos lesz a VB, az első két nap az ifjúsági és U23-as mezőny, majd a felnőttek mérkőznek meg egymással.

Csütörtökön rajtol a maraton VB

A helyszínen ott van Kadler Viktor is, Zsófi edzője, aki a verseny előtti nap osztotta meg velünk tapasztalatait.

- Úgy gondolom megfelelőek a körülmények, a pálya szép, a víz hasonlóan kicsi és kemény, mint amilyen otthon szokott lenni, a szállásunk nagyon közel van a pályához így a közlekedés sem gond, a szervezők igyekeznek minden kérést és problémát megoldani, bizakodva várjuk a rajtot.

- Mi az, ami másként történik mint majd, mint egy európai világbajnokságon?

- A legnagyobb kihívás talán az, hogy egy hajóban hárman szerepelnek majd - tehát például amivel Reni szerepel azzal megy korábban Zsófi is és Fekete Dorina. De úgy érzem, a hajókat sikerült a versenyre felkészíteni, típusra megegyezik az itthoni hajóinkkal, így azért nem annyira nehéz alkalmazkodni.

- Milyen a hangulat a csapat háza táján?

- Az egész csapat egységes és jó hangulatban várja a futamokat, bizakodóak vagyunk, hiszen elvégezték a versenyzők a sikerekhez szükséges munkát. Most voltunk a megnyitón, nagyon színvonalas zenés-táncossal rukkoltak elő a házigazdák, holnap pedig jönnek az első futamok.