Csay Renáta kapta a kajak Oscart!

Portugáliában, Montebeloban rendezték az idei World Paddle Awards gálát, ahol tavaly klubunk adta az első magyar győztest Homonnai Luca személyében. A három éve életre hívott kezdeményezésben idén is volt jelöltünk a fináléban, hiszen a sportolónők kategóriájában két brit versenyző - a paralimpiai bajnok sprinter Emma Wiggs és honfitársa, a felfedező Erin Bastian mellett a 18-szoros világbajnok Csay Renáta került be a legjobb három közé. A szombati díjátadón a finalisták közül Renit hívták ki a pódiumra, azaz őt választották 2016 legjobbjának.

Csay Renáta kapta a kajak Oscart!

„Nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy engem választottak meg ebben a kategóriában. A díj rangját növeli és egyben különleges is a számomra, hogy nemcsak a szurkolók szavazhattak, hanem egy szakemberekből álló úgynevezett akadémia is, ennek tagja volt például a nyolcszoros olimpiai bajnok német Birgit Fischer." - mondta a díj átvétele után versenyzőnk.

A szervezők fotóján a képen balról jobbra a díjazottak: az életműdíjas kanadai kenus John Edwards, az ifik legjobbja a fehérorosz Nadezhda Makarchenko, Maialen Chourraut, spanyol olimpiai bajnok kajak szlalomos, a legjobb női olimpikon (a képen nincs rajta a legobb férfi olimpion, a Rióban kétszeres ötkarikás bajnok német kenus Sebastian Brendel), középen ugye a mi büszkeségünk, Csay Renáta, jobbján a technológia kategóriában nyertes dán Belle Club Hous képviseletében John Brown, majd  Curtis McGrath, az év sportolója - kanadai paralimpiai bajnok kajak sprinter éd Rok Rozman (Szlovénia) akit a Balkan Rivers Tour projektért díjaztak.

Valamennyiüknek gratulálunk!