Családi nappal zártuk a szezont

Bár Pálla Balázsért és edzőjéért, Németh Gergőért még szorítunk, hogy érjék el céljaikat az Ifjúsági Olimpián Buenos Airesben, versenyzőink többségének már véget ért a szezon. Ezúttal hazai pályán szálltak vízre a sportolók, az évadzáró regionális versenyen az újoncok is átesetek a tűzkeresztségen.

Családi nappal zártuk a szezont

Régionális évadzáró versennyé alakult a Graboplat Győr hagyományos családi napja, de ez csak a jegyzőkönyvekben hozott változást. A szülők ugyanúgy regeteg ajándékot hoztak, és ott segítettek, ahol csak tudtak: van aki a nyereményeket csomagolta és persze a megszokott brigád fakanalat ragadott, hogy sok-sok finom étel kerüljön az asztalra. De az ebédig sem halt éhen senki sem, első osztályú zsíros kenyér és annyi sütemény volt, hogy akár két cukrászdát is lehetett volna nyitni. Ami pedig a versenyt illeti: a győri kajakosok és kenusok mellett a mosonmagyaróvári, a kimlei és a körmediek csapat nagy létszámmal érkezett, de a PACS, a TKKSE a Szeged és a Tata is képviseltette magát.

Délelőtt a 21 futamban egyaránt 2000 méter volt a táv, egyes korosztályosk ugyan összevontan indultak, de aztán a végén külön értékelték őket, így a valamivel több, mint háromszáz versenyző harmada éremmel térhetett haza. A mezőnyben már azok is elindulhattak, akik még csak most nyáron kezdtek el kajakozni, így a dícséret nem csak a legjobbaknak, hanem valamennyi résztvevőnek járt a futamok végén. A részletes eredményeket itt lehet megnézni:

Jegyzőkönyv

A nap végén, ahogy az már lenni szokott egy 4 km-es hendikepp versenyen egy futamba került a teljes mezőny. A kicsit indultak el leghamarabb, és aztán 45 másodperces csúszásokkal több részletben a többiek, utolsóként a már kétszeres bajnok Erdélyi Tamás, aki Heim Biankával együtt 6 és fél perc hátrányból vágott neki a távnak. Ezt majdnem sikerült ledolgozniuk, de a kölyök mezőnyből az előttük 2 perccel rajtoló Kolozsvári Brúnó és Mitring Olivér meg tudta őrizni előnyét, s végül kis különbséggel utóbbi nyerte a vándorserleget. 

A Hendikep versenyről és az eredményhirdetésről remek fotókat kaptunk Borsodi Gézától, ezeket hamarosan látni lehet majd galériánkban!

Klubunk ezúton is köszöni a szülők, és szponzoraink - ezúttal kiemelten a Patent Security - támogatását, valamint a Pannon-Víz remek hozzáállását egy olyan probléma villámgyors megoldásához, amit nélkülük nem tudunk volna orvosolni!