Az ORV-n is helyt álltak a győri versenyzők

Három kajakosunk és egy kenusunk indult az idei Európai Olimpiai Remlnységek Versenyén, amelyet Racicében rendeztek.

Az ORV-n is helyt álltak a győri versenyzők

Csehországból Győrbe az érmeket ezúttal Pálla Bálint szállította. A sikeres hétvégét már az első egyéni számában megalapozta, hiszen C1 1000 méteren ezüstérmes lett, majd a verseny második és harmadik napján is felállhatott a dobogóra. Előbb C1 500 majd C2 200 méteren lett bronzérmes. A másik két indulásnál is közel volt a pódium, a C4-es csapathajóban 200 méteren a negyedik, 500 méteren pedig az ötödik helyen zárt. A versenyző edzője Németh Gergő.

Remek eredményt ért el a csapat legfiatalabb tagja Gombás Alíz is, aki K4 200 méteren ült be a fiatalabbik magyar egységbe. A hajó remekül ment, és végül Horváth István tanítványa az értékes negyedik hellyel zárta az ORV-t.

A férfi kajakosoknál Tamás Gábor két tanítványa, fia Gergő és Mitring Olivér a párosban hozták a legjobb eredményt. A roppant erős mezőnyben várakozásokon felül ők is negyedikek lettek K2 200 méteren. Ami az egyéni számokat illeti a szerencse ezúttal nem a srácokkal volt. Olivér ugyanis olyan eredménnyel csúszott ki a döntőből, amivel a másik középfutamot megnyerte volna, így a K1 1000 métertől, amitől sokat várt a fináléban nem tudott bizonyítani. A K1 500 m viszont kimondottan jól sikerült, a 7. hely ebben a mezőnyben értékes eredmény.

Tamás Gergő viszont mindhárom számában a középfutam után befejezte. A K4 500 méteres verseny elsősorban arra mutatott rá, hogy ahogy sok más csapathajónk, ők sem jutottak a fináléba, a miértre a szakvezetésnek érdemes majd megkeresni a választ. K1 500 méteren reális eredmény született - bár itt is csak egy helyezésen múlt a döntő - a sprint táv viszont örök tanulság maradt. Versenyzőnk az időrend csúszása és módosítása miatt ugyanis két másik versenyzővel együtt majdnem lekéste a rajtot. A majdnem viszont azt jelentette, hogy amíg a többiek pihenten várták az indulást, ők egy fél km-es sprint után álltak oda a 200 méterre, a megérdemelt döntő helyett így nem volt esély a továbbjutásra. Egy ilyen szituációt kezelni viszont csak úgy lehet megtanulni, ha valaki azt átéli, így Gergőnek most olyan tapasztalata lett, ami egész pályafutásán át elkíséri. Más kérdés, hogy boldogan lemondott volna róla, de könnyen lehet, hogy egy másik versenyen éppen ez segíti majd őt egy jobb eredményhez.