Az éremtábla és a pontverseny élén zártuk a maraton OB-t

Ennél szebben és eredményesebben nem is kezdődhetett volna a szezon, mint ahogyan elrajtolt a szakosztály a Kadler Gusztáv maraton OB-n. Az elmúlt tíz évben többször is az éremtábla élén zártuk vagy megnyertük a pontversenyt, de ilyen sok aranyérmet egyszer sem szereztünk. A bajnokság a felnőtt, az U23-as és az ifjúsági korosztály számára egyben válogató is volt, így elsdőlt, hogy az idei dániai Európa-bajnokságon Czéllai-Vörös Zsófia, Csay Renáta és Boros Adrián ismét ott lehet, az ifiknél pedig kijutott Kolozsvári Brúnó és Varga Olivér is.

Az éremtábla és a pontverseny élén zártuk a maraton OB-t

Czélla-Vörös Zsófia egyéniben és Csay Renátával párosban is megvédte bajnoki címét, Boros Adrián a lágymányosi Őry Zsomborral párosban nyert, K1-ben pedig a harmadik helyen végzett. Az első napról készült ez az összefoglaló:

A korosztályos versenyeken 26 alkalommal szólították a versenyzőinket a dobogóra:

Aranyérmes:


Ezüstérmes:


Bronzérmes:

Amíg a Mosoni-Dunán a fiatalok, a Holtágban az örökifjúk versenyeztek a hétvégén a Graboplast mastres bajnokságon. Itt kér győri érem született. Kulcsár Mihály C1 Férfi Masters 10 km-en a 65-69 évesek mezőnyében első lett, míg Dr. Hoffer Ákos C1 Férfi Masters 10 km-en a 45-49 évesek között ezüstérmet szerzett.

A gyerekeket felkészitő edzők: Borsodi Géza, Csay Renáta, Horváth István, Kadler Viktor, Németh Balázs, Németh Gergő, Sáling Áron, Szabados Krisztián, Szarka Zoltán, Sztanity László, Tamás Gábor, Tokár Krisztián