Az érem- és ponttábla élén zártuk a maraton OB-t

Ha maraton OB, akkor Győr - és hazai pálya. Idén zárt kapuk mellett rendezhettük meg az év első magyar bajnokságát, ahol a felnőtt, az U23-as és az ifi mezőny számára az EB indulás is tét volt. A hét felnőtt bajnoki címből négyet itthon tartottunk - de a fiatalabbak is remek teljesítményt nyújtottak, hála Sztanity László, Németh Balázs, Németh Gergő, Tamás Gábor, Kadler Viktor, Horváth István, Borsodi Géza, Sáling Áron, Szarka Zoltán és Csay Renáta edzőink felkészítésének. Világbajnokunk természetesen lapátot is ragadott és magabiztos versenyzéssel megvédte elsőségét az OB egyik legeredményesebb versenyzőjével, Czéllai- Vörös Zsófiával egy hajóban. Mindezek következtében a legtöbb érmet és a legtöbb pontot is versenyzőink szerezték, amihez a csapat valamennyi tagjának gratulálunk!

Az érem- és ponttábla élén zártuk a maraton OB-t

Meglepetések nélkül zártuk a pénteki napot. A felnőtt kajakosoknál a címvédők állat újra a dobogó legmagasabb fokára, azaz Boros Adrián és Czéllai-Vörös Zsófia. Két versenyzőnk sikerének értékét növeli, hogy Kiszli Vanda és Aranyosi Gábor személyében kiváló versenyzőkkel kellett megkűzdeni a bajnoki elsőségért. Összefoglalónk az első napról:

A második nap a legnagyobb csatát a férfi kajakosok 30 km-es versenye hozta, ahol mindkét, a végső győzelemért csatázó hajóban volt győri. Végül Erdélyi Tamásék lehajrázták Boros Adriánékat, így itt is megismétlődött a tavalyi végeredmény.

Csay Renáta és Czéllai-Vörös Zsófia versenye elmaradt Kiszli Vandáékkal, ellenfelüknek ugyanis tönkrement a kormánya így irányíthatatlanná vált a hajójuk. A páros így nagy fölénnyel nyert, amivel 20-szoros világbajnokunk egy másik rangsorban is az élre állt. Hogy ez micsoda, a vele készített riport végén kiderül :) 

Az ifjúsági mezőnyben is szereztünk értékes helyezéseket, Kolozsvári Brúnó, Mitring Olivér és Varga Olivér a moszkvai Európa-bajnokságra is kijutott - bár az ő esetükben ezt az indulást még felülírhatja a gyorsasági program. 

Külön cikkben foglalkoztunk Tamás Gergő és Mukus Balázs sikerével ITT, akik a Kadler Gusztáv serleget is hazavihették az OB-ról. A versenyen óriási csatákat láthattunk nagyon sok versenyszámban:

A serdülő, kölyök és gyermek korosztály eredményei:

Magyar bajnokok:

Ezüstérmesek:

Bronzérmesek:

4. helyezett:

5. helyezett:

6. helyezett: