Az Audi dominált a sárkányhajó roadshow győri állomásán

Pont annyi víz volt a Mosoni-Dunában, amennyire szükség lenne - ráadásul az előző napi vihar is elvonult. Minden ideális volt egy kis sárkányhajózásra.

Az Audi dominált a sárkányhajó roadshow győri állomásán

Az Audi Shark-ányok sikerével ért véget az idei Győri Sárkányhajó Roadshow, a motorgyáriak nemcsak a kategóriájukban nyertek, hanem fölényes sikert arattak a 2000 méteres időfutamon is. A korábbi évekhez hasonlóan most is Győrből indult a sorozat, amelynek további állomásai: Balatonfüred, Nagykanizsa, Tokaj és Ráckeve. Na de nézzük részletesen mi is történt.

A nap első győztese a Hidra Móra csapata volt, akik Tibi seregével mentek két időfutamot a középiskolások mezőnyében. Miután mindkétszer legyőzték a Kazinczysokat, az órát sem kellett figyelni, automatikusan tudni lehetett, ki a győztes. A korábbi többszörös bajnok Bercsényi csapata ezúttal nem állt rajthoz.

Az általános iskolásoknál az előfutamból azonnal a döntőbe jutott a Váci Dragons és az Ultrahidra, majd a középfutamból a Kölcsey és a Dragomn Nádor B csapata jutott még be a fináléba. Itt az Ultrahidra már a rajttól uralta a mezőnyt, az abdaiak mögött a második helyért viszont nagy harcban volt a címvédő Váci csapata és a futamról futamra gyorsuló Kölcsey. Ha csak 18 századdal, de végül utóbbi ért hamarabb a célba.

A cégek és a települések ezúttal egy kategóriában versenyeztek. A már a szezon elején jó formában lévő Audi Shark-ányok erődemonstrációt tartottak az első előfutamban, a másodikban pedig a települések közül a tavalyi győztes Százhalombatta nyert fölényesen, míg a többiek a középfutamban folytatták. Innen a Borháló és az Eaton E-Dragons került be a döntőbe, közülük utóbbi állhatott fel a dobogóra. A battaiak ugyan gyorsabbak voltak, mint tavaly ilyenkor, az Audi is rátett egy lapáttal, és 2 mp-es különbséggel nyerte a döntőt.

A nap végén a 2 km-es távon a versenyt ezúttal egy fordulóval rendezték, ahol az első hajóhoz képest 2 perc hátrányból indult a négykarikás legénység, de így is elsőként ért célba. Miután a versenyidő alapján osztották ki az érmeket, ezért nem a befutási sorrend volt a mérvadó, a dobogóra a Tutti Ha Jó és a győri Polgármesteri Hivatal egysége állhatott fel.

A részletes eredmények megtalálhatóak itt:

https://drive.google.com/open?id=0B25CGnXe0Nh6NG4wRUVyRlQ5TjZqemFjc2Rjd0UybG1IZ3E0