A lányok is megnyerték a fizikai felmérőt

A kajakos és a kenus lányok ezúttal is egy mezőnyben mérték össze tudásukat.

A lányok is megnyerték a fizikai felmérőt

A tatai és a gödi csapatot megelőzve ismét a Graboplast Győr női kajakosai és kenusai teljesítettek a legjobban a Héraklész Fizikai Felmérőn. A mezőny kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy a 10 korosztályban 8 különböző klub is nyerni tudott, de éppen a győri volt az egyik csapat, amelyik két esetben is meg tudta szerezni az első helyet.

Tizedikként zárt Fekete Rea a 17 évesek mezőnyében, ő volt a győri női csapatból a legidősebb, aki rajthoz állt a fizikai felmérőn. A 2002-es csapat már jóval népesebb volt, itt Kovács Natália második lett fekvenyomásban, összetettben pedig Horváth Abigél a hatodik helyen végzett.

A 2003-asok között Horváth Zsófia ötödik, Tamás Lilla hatodik lett összetettben, a 14 éveseknél pedig Csendes Maja kiegyensúlyozott jó teljesítménnyel a második helyen zárt. Ő volt az egyedüli a 44 nevező közül, aki mindegyik feladatnál a legjobb négy között végzett. 

Évek óta Németh Alma nyeri a 2004-es korosztály versenyét, idén sem volt másként, a lábemelésben és a Cooper futásban is a legjobbnak bizonyult, a húzódzkodásban pedig második lett. Marek Petra hatodikként végzett ugyanebben a korosztályban. Hajszálon múlt Németh Rozina összetett győzelme, hiszen a húzódzkodásban első, a többi számban másodikként zárt. Hima Dorina is majdnem TOP 6-ban végzett, a lábemelésben nyújtott extra teljesítménye azonban ezúttal a hetedik helyhez volt összetettben elegendő.

A 11 éveseknél Krepuska Panna a mezőny második felében végzett, az egy évvel fiatalabbak között pedig Kolozsvári Lili lett a nyolcadik, a kilenc éveseknél Sinkó Maya a hetedik helyen fejezte be a felmérőt. 

Összességében a Graboplast Győr 184 ponttal, mindhárom szakág győzelmével zárta az év első versenyét, a 85-85 pontos UTE és KSI, a 84 pontos Velencei-tavi és a 83 pontos gödi csapat előtt. Az Olimpiai Sportparkban 31 egyesület versenyzői mérték össze tudásukat.  

A versenyzők felkészítő edzői: Kadler Viktor, Horváth István és Tamás Gábor