A Kolozsvári család hozta Győrbe az érmeket Portugáliából

Hét versenyzőnk kvalifikált az idei maraton világbajnokságra, ahová egyre több nemzet nemezett bombaerős csapatot. A házigazdáknál például rajthoz állt Kopasz Bálint nagy ellenfele Fernando Pimenta is, akivel ezúttal Boros Adrián, Erdélyi Tamás és Kolozsvári Brúnó is megkűzdött, Utóbbi három számban két aranyérmet is nyert, korosztályában egyéniben és párosban klubtársával Varga Olivérrel is nyert, így először állt ugyanazon a VB-n dobogón, ahol édesanyja is, Csak Renáta ugyanis Czéllai-Vörös Zsófival ismét a végső győzelemért harcolt, és jó versenyzéssel végül az ezüstérmet csípték el.

A Kolozsvári család hozta Győrbe az érmeket Portugáliából

K1 3.4 km

Boros Adrián és Kolozsvári Brúnó egyaránt a döntőbe jutott az erős mezőnyben, ahol a várakozásoknak megfelelően Adrián az élmezőnyben haladt. Itt végül a hetedik helyen zárt, míg a még ifi korú versenyzőnk élete első felnőtt VB fináléját a 19. helyen fejezte be. A nőknél Czéllai-Vörös Zsófia a második helyen jutott a döntőbe, ott azonban ezúttal nem volt esélye az éremre, ő is a hetedik helyen fejezte be a versenyt.

Ifi K1 és K2 maraton

Kolozsvári Brúnó szombaton és vasárnap Varga Olivérrel párban is ellenállhatatlanul és remek taktikával versenyzett, így a tavaly megszerzett páros aranyérme mellé még kettőt bezsebelt. Olivérnek az egyéni futamban is volt esélye a dobogóra, de az egyik futószakasz végén az élőtte éppen beboruló portugál ellenfelét nem tudta kikerülni és ő is a vízbe esett. Nem adta fel, a jutalma egy ötödik hely lett. Mitring Olivér az újpesti Terei Andrással a páros versenyt nem tudta befejezni.

Férfi maraton

Boros Adrián egyéniben nagyszerűen versenyzett, a verseny lkétharmadáig a tíz fő élmezőny tagja volt, s bár többször leszakadt mindig visszakűzdötte magát. Az utolsó hosszú körnél a csapat fele, köztük ő sem tudta tartani Ramahloék tempóját, és a kiskörös versenyhez hasonlóan itt is a hetedik helyen zárt. Párosban Erdélyi Tamással viszont remek pályát mentek, az utolsó előtti futásnál miattukl szakadt szét a mezőny, a kiskörre viszont negyeikként fordultak és innen már nem tudtak előbbre lépni.

Női maraton

A győri küldöttség felnőtt érme végül nem maradt el, hála az ebben az összeállításban már két VB aranyat nyerő Csay Renátának és Czéllai-Vörös Zsófinak. Miután a táv felénél megrángatták a mezőnyt többen lemaradtak, az öt csapatból pedig a hajrára már csak ketten maradtak. A finis a spanyoloknak sikerült jobban, Reni és Zsófi így ezüstérmet szerzett a számban.

A versenyzők felkészítő edzői: Sztanity László, Németh Balázs, Tamás Gábor