A hatalmas szél se fogott ki rajtuk

Férfi kenusaink felkészítése jól sikerült, és ezt a rangsorolón be is bizonyították. Irány a Világ Kupa szezon, ismét bizakodóak lehetünk a válogatók előtt.

A hatalmas szél se fogott ki rajtuk

Remek formában várta a szegedi rangsorolót Varga Dávid. Első számú ezres kenusunk a korábbi felméréseken nagyon jó eredményeket produkált, és ezt most is sikerült megmutatnia. A fő számában, a párosban Vasbányai Henrikkel több, mint 1 másodperces előnnyel nyertek, ugyanezen a távon egyesben pedig minimális különbséggel Kiss Tamás mögött másodikként végzett Szabados Krisztián versenyzője. Az ezren győztes páros ötszázon is jól teljesített, ott három tizeddel maradtak csak el a győztes egységtől, és lettek másodikok.

A CII 500 méter hozta a hétvége egyik legkellemesebb meglepetését, a felnőtt mezőnyben ugyanis harmadikként végzett Dóczé Patrik és Balla Levente. A két fiatal az ezres döntőben is ott volt, a hosszabbik távon hatodik helyen végzett. Levente volt az egyik legtöbbször vízen a kenusok közül, összesen 8 futamban rajtolt, 200 méteren A, 1000 méteren B döntőbe jutott.

A papírformának megfelelően Lantos Ádám másodikként végzett a sprintversenyen, csak az olimpikon Hajdú Jonatán előzte meg. Mindez azt jelenti, hogy kenusunk ott lehet majd a szegedi Világ Kupán. Ismét erős lesz a győri csapathajó, hiszen további négy versenyzőnk jutott be a fináléba, Széles Gábor lett közülük a legjobb, ő a negyedikként zárt, de élete legjobbját húzta Horváth Ákos. A Kadler csoport egyetlen kenusa a hetedik helyen fejezte be a 200 méteres felnőtt versenyt,

Háromszor is döntőzhetett Takács Mihály, CII 1000 méteren ötödikként zárt azzal a Krasznai Péterrel, aki ezúttal csak ebben a számban állt rajthoz. Khaut Kristóf második helyen végzett ezer méteren előfutamában, de sérülése miatt visszalépett a további versenyzéstől.

Németh Gergő versenyzői közül a még serdülő korú Odnoga Martin is elindult az idősebbek kenu futamán, és mindenképpen dicséretes, hogy a B döntőben a középmezőnyben zárt ezer méteren. Jakab Soma pedig felállhatott a dobogóra is, ő ötszáz méteren lett az ifik versenyén harmadik.