A csapathajókért is harcba indulhatnak

Női kajakosaink - ahogy a korábbi években - most is méltán bízhatnak abban, hogy kijutnak majd a nemzetközi versenyekre. Kriszta és Blanka már most kivívta a Világ Kupa indulás jogát.

A csapathajókért is harcba indulhatnak

Fazekas-Zur Krisztina (edző: Rami Zur) az eredeti tervekkel ellentétben mégsem tudott Szabó Gabriellával párosban rajthoz állni, olimpiai bajnok társa ugyanis betegség miatt kihagyta a hétvégi rangsorolót. Kriszta így két egyes versenyszámban állt rajthoz, és mindkét alkalommal ha csak egy hajszállal is de lemaradt a dobogóról. Kétszeres olimpiai bajnokunk a héten Portugáliában is rajthoz áll 200 és 500 méteren a Világ Kupán.

Jól sikerült a rangsoroló Bordács Blankának (edző: Tokár Krisztián), aki a tavalyi felnőtt EB válogató után ismét harmadik helyen végzett az ezer méteres távon, mindez azt jelenti, hogy a szegedi Világ Kupán is rajthoz állhat majd. A tavalyi évhez képest előrelépett Czéllai-Vörös Zsófi (edző: Kadler Viktor) is, aki elsősorban a maratonra készül, és az U23-as korosztályban szeretné megmutatni a képességeit. A mostani versenyen kétszáz méteren, Lazúr Margarétával (edző: Kadler Viktor) egy hajóban ülve hatodikként zártak a felnőttek mezőnyében, míg egyesben fél km-en a B döntőbe jutott. Margaréta saját korosztályában, az ifik között előfutam győzelemmel jutott tovább a sprint távon, majd a középfutamot követő döntőben a negyedik helyen végzett, élete egyik legjobb idejét evezve.

Betegség miatt a héten egyáltalán nem edzett, így kérdéses volt az indulása Gamsjager Lisa-Mariának (edző: Borsodi Géza), aki nyert ugyan ötszáz méteren egy előfutamot, de a középfutamból már nem tudott bekerülni az A döntőbe - más kérdés, hogy ha egészséges lenne, akkor az aranyéremért mehetett volna. Ehelyett most jöhet még pár nap pihenés, hogy a válogatón már képességeihez mérten szerepelhessen Lisa, most azonban a betegség legyőzte őt. Horváth istván csoportjából hárman álltak rajthoz az ifik mezőnyében a lányoknál, Bakó Lotti, Szabó Virág és Vincze Veronika. A mérsékeltebb egyéni eredmények után a párosok már jobban bizakodásra adhatnak okot számukra, így egyiküknek sem kell lemondani idei álmukról.