A KLUB TÖRTÉNETE

A győri kajak-kenu sport Vén Lajos irányításával a 60-as évek közepén indult el világhódító útjára. Az elmúlt több, mint 50 évben rengeteg nagyszerű ember nevelkedett a csónakházban, a sportágnak olimpiai, világ- és Európa-bajnokok sorát adta az egyesület, emellett a maraton világbajnokságok rendezésével új dimenzióba helyezte a szakágat.

A Győri Vízisport Egyesület 1993-ban jött létre két, korábban már működő egyesület fúziójával. A GYÁÉV triatlon és úszó egyesülete, valamint az 1964 óta Győrben működő, többszöri „tulajdonos váltáson” áteső kajak-kenu szakosztály döntött úgy, hogy egyesült erővel és városi segédlettel szervezik a fiatalok és sportolni vágyók mindennapos edzés lehetőségét. Az évek során először a szinkronúszók csatlakoztak az egyesülethez, mint önálló szakosztály, majd 2002-ben a vízilabdázók érkeztek. Napjainkban három szakosztály működik a Győri Vízisport Egyesület részeként, a kajak-kenu, a vízilabda és a szinkronúszás.

A Győri Vízisport Egyesület a megye és a város legeredményesebb egyesülete, versenyzőink évek óta, szállítják a legfényesebb érmeket, helyezéseket, Olimpiákról, világ és – Európa-bajnokságokról, hazai és nemzetközi versenyekről. Mindhárom szakosztály az alapoktól építkezik, nagy gondot fordít az utánpótlásképzésre, az egészséges életmódra nevelésre. Az egyesület törekvése, hogy a vízi sportok területén magas minőségű sportolási lehetőséget biztosítson a Győrben és környékén élők részére. Élsportolóink mellet külön figyelmet fordítunk a szabadidősportra, a kondicionáló, egészségmegőrző edzések megtartására.

 

1. rész

 

2. rész