Regionális versenyünkkel zártuk le a szezont

Évek óta hagyomány, hogy október első szombatján zárjuk le a versenyszezont, ezúttal is így volt. Az eseményt az Interreg program is támogatta (HUSK/SPF/2301/3.2/216 – HUSK Kajak-Kenu Sport) így ezúttal is nemzetközi versenyt rendezhettünk. Összesen 15 egyesület 425 kajakosa és kenusa állt rajthoz. A két felvidéki egyesülettel, a somorjaiakkal és a révkomáromiakkal együttműködési megállapodást is aláírt társelnökünk, Weisz Róbert. A nap során egy kajak-kenu workshopon is eszmét cseréltek a sportág képviselői.

Ami szintén hagyomány, hogy a versenyzőink családja sok mindennel támogatják az eseményt. Egyrészt most is sokan sütöttek-főztek – a helyszínen Katona Dániel és Szarka Zoltán kajakos csoportjából főztek a szülők, de rengetegen hoztak finom süteményeket és rengeteg zsíros kenyér és tea is fogyott. A szülők lapátot is ragadtak, a szoksásos sárkányhajó derbit ezúttal a Csay-Tokár csoport nyerte a Katona-Szarka csoport előtt.

Újdonságban sem volt hiány, először rendeztünk szlalom futamot – de a visszaemlékezések alapján ez volt az első hazai verseny is egyben. A szlalom szervezésével a legnagyobb piros pontot Seprenyi Sárának kell beírni, aki hatalmas lelkesedéssel és nagy odafigyeléssel edzi a gyerekeket és szervezte a versenyt. Áldozatos munkájának köszönhető a remek pálya, ahol a győri és a szegedi versenyzők mérték össze tudásukat. Itt volt egyébként első szlalom versenyzőnk Potocny Marcell is.

A versenynap a legkisebb gyerekek egy Radó-kört teljesítettek, így a vízről láthatták a csodaszép Belvárost, a nagyobbak előbb a 2000 méteres versenyen mutathatták meg tudásukat, majd a nap végén a 4000 méteres Hendikepp versenyen a teljes mezőny egyszerre volt kint a Mosoni-Dunán. Itt először nyert a gyermek korosztályból egy MK páros. A Tatai Hódyból Bocskay Panni és Szalay Kíra diadalmaskodott. A kicsik még egy akadálypályát is teljesítettek.

Köszönjük a szülőknek és a támogatóknak, valamint a verseny lebonyolításában közreműködő valamennyi edzőnek, munkatársainknak, hogy ezt a regionális nemzetközi versenyt ismét megrendezhettük. Mindenkinek nagyon jó felkészülést kívánunk a következő szezonra!